Hur kan jag få min fasta sprinklerhuvud att gå ner efter vattning?

3

Jag har ett automatiskt vatten sprinklersystem i min gräsmatta. När det har körts, är några av huvuden fortfarande fasta i uppåt positionen. Jag lägger till några bilder. Vad kan jag göra för att dessa huvuden ska gå ner för att jag har en väldigt slarvig gräsklippare och de kommer definitivt att skära huvudet under klippning. Jag kan inte manuellt övervaka detta på en daglig basis.

Jag pressade var och en av de tre huvuden fortfarande fastnade efter att de vattnade ner i marken. En snappade ner, en sekund behövde en långsam push och små bitar av vatten sprutas ut när det gick ner. Den tredje verkade skrapa sin väg som om det fanns någon smuts som fångats.

Vad kan jag göra för att få dessa att gå ner utan mitt ingripande?

    
uppsättning JoshDM 02.03.2014 18:26

3 svar

5

Detta kommer vanligtvis efter många år där det finns gris i vattnet. Plastens glidytor blir slitna och börjar hålla fast. Vanligtvis är resultatet att du måste byta sprinkler eftersom röret och kolven båda är ganska välskötta.

Du kan försöka avskruva den svarta kåpan, insidan kommer ut och med att ta bort spruthuvudet på toppen, kan du helt demontera alla glidande delar. Skölj koppen under kåpan för att ta bort sedimentet och rör upp alla glidytorna med pastavax efter att de har rengjorts helt.

Vilket leder till mineralförorening, om ditt vatten har mineralinnehåll, blötlägg allt i vit ättika för att hjälpa skorskorna att försvinna och rengöra filtret.

Om vaxet inte lägger till någon plastcyklighet igen efter ommontering, är ersättning det enda alternativet kvar.

Vanliga bevattningsförnödenheter har filtren och munstyckena som finns tillgängliga vid lådan, eventuellt internerna. Vanligtvis slutar du köpa hela shebang, om du håller med bara ett varumärke och inte behöver hantera frysning, skruva av toppen, lämna koppen i marken och byt ut bara arbetsdelarna. Godkännbar för DIY, professionella har inte tid att slösa på detta och bara ersätta dem.

På ranchen kallade vi det Irritation och det gällde att flytta tarpspinnar i diket och 20 "RainBird-rör. Åtminstone hade den inte den extra elände av förort bevattning som helt kan stoppas av fint sediment. Åh, Droppets elände!

Obs! Detta verkar vara en enkel sprutaggregat. Om du har rotatorer, kommer vanligtvis vattenmotorn och andra delar närmar sig livets slut när detta börjar hända, så att försöket på vaxarbetet bara skjuter upp oundviklig.

    
svaret ges 02.03.2014 20:09
2

Slösa inte bort din tid på att försöka reparera spruthuvudet .... spendera $ 2 till $ 10 och ersätt det. Om du hamnar i ett brutet huvud, istället för att du bara sitter fast i uppåtpositionen, eftersom ett brutet huvud lätt kan leda till en bustad nippel, rör och ökad vattenräkning i hundratals dollar.

    
svaret ges 09.05.2017 17:29
1

I mitt fall fanns rötter som pressade mot utsidan av sprinklerkroppen, som deformerade utsidan av kroppen tillräckligt för att göra huvudet uppe. Trädet var ca 10 'bort. Det kan vara värt att titta på om du har ett träd i närheten.

    
svaret ges 19.11.2016 22:11