Är kapten Picard och Patrick Stewarts gemensamma födelsedag ett tillfälle?

12

För några dagar sedan har jag märkt att Patrick Stewart firade sin födelsedag. Av misstag har jag märkt idag att kapten Jean-Luc Picards födelsedag också är den 13 juli.

Mest sannolikt har detta gjorts med ändamål, men har det någonsin hänvisats som kom upp med tanken på deras gemensamma födelsedag? Eller är det bara en slump?

    
uppsättning Edmund Dantes 16.07.2018 10:55

1 svar

4

Deras födelsedagar matchar avsiktligt

Källan till Picards födelsedag är från avsnittet Conundrum , där hans födelsedatum ges som en mindre detalj av hans personalfil . Som det händer har andra huvudpersoner också sina filer och födelsedatum visade, vilket innebär att vi kan jämföra deras med sina skådespelare för att hjälpa till att testa matchningsteorin (matchar med fetstil).

Medan de inte alla matchar, och oddsen för Picard / Stewart ensam är en match ligger inom möjligheten, är oddsen för Data och Troi också matchande betydligt låg nog att vi med säkerhet kan säga att dessa datum var troligen valt att matcha sina aktörers födelsedagar. Jag har inte hittat någon direkt bekräftelse för eller mot något annat.

Varför de inte alla matchar, är jag inte säker, men det är alltid möjligt att författarna inte visste vad skådespelarens födelsedag var, tecknen födelsedagen var redan kanoniserad som något annat eller någon annan anledning.

    
svaret ges 10.10.2018 22:50