Förblandning av potatis

4

Vad händer om du lägger dina okokta potatos i en mixer och sedan kokar resultatet?

Skulle du få potatismos? Snabbare?

    
uppsättning Präriewolf 24.08.2010 18:06

3 svar

3

Jag tvivlar på att de flesta blandare skulle kunna hantera råpotatisar, men en matprocessor kunde förmodligen. Problemet med din idé är att de blir enklare att laga mat innan de är mashed och lättare att masha efter att de är lagade. Jag ser ingen fördel och massor av potentiella nackdelar.

    
svaret ges 24.08.2010 19:17
3

Du absolut kan blanda råa potatisar! Du behöver en av de mer kraftfulla blandarna och inte en $ 30 Walmart. Resultatet är en potatispuré som du kan blanda ingredienser och häll sedan som en smet i en stekpanna för att göra potatispannkakor. Jag har gjort det flera gånger.

    
svaret ges 29.12.2016 00:11
0

Jag är med Michael: det låter störande. Jag tror att du förmodligen kunde komma undan med det men om du sköljde dem efter att ha blivit blandat och sedan sautade dem efter lite (förmodligen mycket) smör.

Jag tror att du behöver läcka ut lite stärkelse eller värma det nog för att det ska börja bryta ner. Traditionella potatismos är lättare och har förlorat en bra bit av stärkelsen i kokningsprocessen.

Mashed nya potatisar, eller potatismos med potatismos, eller någon annan variation på det hela kokta potatismosa-temet tenderar att vara mycket mer stärkelse, men detta lindras något av smakerna som matas av.

Jag tänker, om du bara strimlar dem och sedan lagar dem, kommer du att sluta med de värsta av båda världarna: tung, inte särskilt läckra, potatismos.

    
svaret ges 24.08.2010 19:16