My breaker panel är i en sump closet, ska jag flytta den?

4

Jag har just köpt ett nytt hem och jag ska ersätta panelen (det är fullt och jag vill ha expansionsrum). Panelen är belägen direkt ovanför sumppumpen i en liten garderob i hörnet av källaren. Jag undrade om jag skulle flytta den när den ersattes? Den ena elektriken jag pratade med (min realtor är en före detta elektriker och också min farbror) sa att det inte skadar någonting.

    
uppsättning Joel 06.03.2015 20:56

3 svar

2

Första gången - om sump / sumppumpen sticker ut över den omgivande golvnivån, är de ett 110.26 (E) (1) (a) brott:

(a) Dedicated Electrical Space. The space equal to the width and depth of the equipment and extending from the floor to a height of 1.8 m (6 ft) above the equipment or to the structural ceiling, whichever is lower, shall be dedicated to the electrical installation. No piping, ducts, leak protection apparatus, or other equipment foreign to the electrical installation shall be located in this zone.

För det andra - även om sumpen inte bryter mot bokstaven 110.26 (E) (1) (a), kan den fortfarande ses som en kränkning av 110.26, eftersom den utgör en potentiell risk för utlösning eller våt yta till någon som arbetar på utrustningen:

110.26 Spaces About Electrical Equipment. Access and working space shall be provided and maintained about all electrical equipment to permit ready and safe operation and maintenance of such equipment.

Så skulle jag flytta panelen om möjligt. åtminstone skulle jag prata med AHJ om det - jag vill ha en officiell tolkning på fil för en sådan situation, även om panelen inte kan röra sig.

Ska även skåpet själv låta paneldörren öppna hela 90deg, och finns det ett utrymme framför panelen över golvet minst 30 "bred och 36" djupt? Om något av dessa saker är felaktigt måste panelen ändå röra sig, eftersom reglerna för NEC-arbetsavståndet i 110.26 (A) då skulle brytas.

    
svaret ges 07.03.2015 20:10
1

Den som sätter i pumpen och / eller garderoben har sannolikt skapat en "work clearance" kodskränkning.

Jag skulle flytta om du kunde. Det låter inte som att det skulle behöva gå långt.

    
svaret ges 07.03.2015 20:15
-1

Jag tror inte att det bryter mot arbetsavståndet i den elektriska koden. Jag har sett massor av sumppumpar under lådor. Ton. Jag har aldrig sett dem omnämnda i inspektionsrapporter eller i upplysningar, eller staden säger något efter att ha gjort en ny hemkontroll. De flesta sumppumparna har täcken och är platta på golvet och det borde vara mindre vatten vid sumppumpen än andra delar av din källare.

Men det handlar allt om tolkningen av den lokala inspektören. Egentligen borde du bara ringa till din rådhus och be att prata med inspektören - skicka dem en bild eller få dem att komma över. Fråga om du uppgraderade skulle du behöva flytta rutan. De är de enda som kan berätta för dig det här.

Är det bäst att ha en sumppump under din låda ... Nej. Men skulle en normal person betala $ 2k för att inte ha en sumppump under sin låda ... Nej.

    
svaret ges 08.03.2015 00:19