Vad är det minst röriga sättet att förbereda grapefrukt?

7

Jag brukar skära den i hälften (genom ekvatorn) och äta den med en sked, men jusa tenderar att spraya överallt. Finns det ett bättre sätt?

    
uppsättning stusherwin 20.02.2011 22:44

7 svar

4

Jag skulle säga att din bästa satsning är att segmentera grapefrukten innan du försöker äta den.

Här är en bra video om det. Hur skalar och segmenterar en grapefrukt

Nackdelen: Det är mycket mer arbete, och du hamnar fortfarande med ett juice-täckt skärbräda som behöver tvättas.

    
svaret ges 20.02.2011 22:49
4

Du kan kan avlägsna dem och dra sedan segmenten så mycket som en apelsin, men det är bara blygsamt mindre rörigt eftersom segmenten är för stora för att du enkelt kan hålla i munnen hela och de sprutar när du biter dem. Plus deras skal är ofta ganska hård.

    
svaret ges 20.02.2011 23:15
3

Segmentering av grapefrukten är sannolikt det minst röriga sättet, men om du gillar en halv grapefrukt sak:

Det finns något som kallas en grapefuitkniv, som har ett krökt, serierat blad som du kan använda för att lossa segmentet innan du försöker skopa dem ut med en sked. Du kommer sluta med en rättvis bit flytande kvar i slutet, men du slutar inte spruta juice när du försöker att gräva segmenten ut med en sked. Det sitter mestadels bara i skålen som skapas av 1 / 2 en grapefruktskal.

Det finns också "grapefruktskedar", som har en sida med en serierad kant på den; Jag har aldrig använt dem för grapefrukt, men den seriösa kanten kan bidra till att hålla ner mängden spray när man försöker skära ut bitar av grapefrukt.

... Jag bör också nämna att när jag tänker på "segment", pratar jag om att peeling det (utan en kniv, förutom att starta den) och sedan manuellt dra åt segmenten så att de är intakta, och kanske har lite pith fortfarande fast vid dem. Vad kocken i videon som bikeboy389 har kopplat till, jag har alltid kallat "supreming" eller "cutting supremes"

    
svaret ges 21.02.2011 03:18
2
Grapefruits är en av mina favorit frukter, och du kan ta dig runt hela processen genom att bara slänga hela frukten i en högkvalitativ juicer ... då kan du dricka det och aldrig behöva oroa dig för att spruta dig själv (om inte du av misstag spiller!)

Du kan gå vidare genom att lägga till andra frukter som jordgubbar eller druvor och till och med några grönsaker med lågt syrainnehåll (så frukten kommer att överbrygga smaken av dessa) och göra dig till en mycket välsmakande och hälsosam dryck.

    
svaret ges 22.02.2011 01:21
1

Det kanske borde ha varit en kommentar, men åh, ja:

Lite grapefruktjuicejets är en viktig del av hälften av grapefruktupplevelsen. Om jag äter en för mig själv och läser, så ser jag till att det inte är något jag tänker på att spruta på saft. Om jag äter med andra människor, ja, vi alla förväntar sig att spruta.

Inse det: Om Gud (eller ersätt med din lämpliga gud) avsedde oss att äta halv grapefrukter utan att spruta saft överallt, skulle han inte ha gjort dem så fina och läckra.

    
svaret ges 21.02.2011 08:26
1

Jag har börjat klämma lite av saften ut ur grapefrukten halv innan du äter med en grapefruktsked. Det verkar verkligen skära ner på den vilda squirts!

    
svaret ges 06.02.2013 15:19
0

Enhetens denaturering av membran gör det möjligt att ta bort huden och membranet utan att bryta några segmentceller

Detta kräver att frukthuden trängs igenom membrannivån. Frukten placeras sedan i en vakuumkärl med en enzymlösning. Vakuumet orsakar att luftfickorna i membranet kollapsar och fylls sedan med den varma enzymlösningen som i tid löser upp membranet

Den knepiga delen är att köpa en bänkstor enzymprocessor men ...

    
svaret ges 21.02.2011 03:20