Skulle jag binda kanten av en obundet restmatty? Om så är fallet, hur gör jag det?

4

Jag tittade på möjliga område mattor för min lägenhet och fann att det billigaste var något som kallades en "obundet rest". En liten googling avslöjade dock att obegränsade kvarlevor kasta sina kanter som galen! Jag vill inte att det ska hända, men jag vet inte om jag har råd att binda den.

Ska jag binda kanten på en obundet rest? Om så är fallet, kan jag själv göra det? Vad är processen för att binda en matta rest, och vad skulle jag behöva om jag gjorde det själv?

    
uppsättning Aarthi 08.01.2012 02:00

2 svar

6

Du borde absolut (måste) binda kanterna.

Många konsumentmattor skärs i längd från ett rulllager och är bundna till försäljning. Bindning av kanten är hur den förvandlas från en textil till en rulle i en matta.

Du kan göra det själv om du hade den nödvändiga utrustningen och sömnad färdigheter men jag kan inte föreställa mig att det skulle vara oerhört dyrt att ha gjort.

Du kan hitta en video av en produkt som kan användas för att binda dina egna kanter, liksom grundläggande instruktioner om hur du använder det precis här .

En sammanfattning av videon är nedan:

Tools you'll need

  • Hot glue gun
  • Scissors
  • Straight edge

Procedure

Start by trimming the rug to provide a clean smooth edge. You can do this using a straight edge and a pair of scissors.

Next you'll want to trim the binding, so you start with a clean straight end.

Pull back the backing paper, and apply the binding starting at the middle of one edge.

When you get to the corner, use the edge of the rug as a guide to make a cut through the flat part of the binding. Then bend the binding around the corner, and continue around the rug.

Once you've reached the place you started, use the beginning end as a guide to cut the binding to the proper length. Trim any excess strings, then attach the ends using hot glue.

Run a 1/8" bead of hot glue, between the edge of the rug and the piping. Do this in small sections, so you can hold the two together until the glue sets. Continue all the way around the rug.

Alternativt bör någon mataffär eller kommersiell matta anläggning kunna göra det för dig ...

    
svaret ges 23.07.2012 20:02
1

Beroende på din ansökan och vilken typ av matta det är, måste du kanske inte binda kanterna.

  • Om det bara är en matta under verktyget, vem bryr sig? Om det är bakkanten, bakom möbler eller piano eller någonting, kommer det inte att svindla eftersom det inte kommer att bli slitet.

  • Om det var i ett möblerat område, eller en plats där folk ofta scuffar med skor, så ja, du vill binda dem.

För en bit mattan använde jag strängt förpackningstejp och bandade kanterna på ett betonggolv - det här bundet dem ganska effektivt och billigt. Det varade ungefär fem år, vid vilken tidpunkt jag bara rengjorde golvet och gjorde det igen.

    
svaret ges 23.07.2012 22:36