Typisk allmänt slädehammarvikt?

3

Vad är den typiska huvudvikten (eller viktintervallet) för en allmän slädeshammare?

Bakgrund: Jag har shoppat på nätet och sett allt från en liten 2 pund hammer till vikter upp till 20 kg. Shopping online har jag inte haft möjlighet att välja en upp och få en känsla för vikten.

Jag förstår att vikten i stor utsträckning beror på ansökan (och personen). Så antar jag att jag är en husägare som avser att använda den för lätta till mitten av hemarbetet (bryta upp en konkret gångväg, slangväggar, ibland splittra lite ved med kil, etc.).

Obs! Just nu tänker jag på en 8 pund hammare och en 12 pund en. Är 12 kg överkill? De är samma pris, så det kommer verkligen ner i vikt.

    
uppsättning Wilco 30.11.2014 05:24

2 svar

6

Normal "full längd" släde är 8 kg, normal "handsläde" (kort handtag) är 4.

Överflödig vikt kan ha två nackdelar - en är mer slitage på dig operatören, och den andra är att du kan få lägre hastighet på dina träffar - och eftersom energi är massa gånger hastigheten kvadreras, hamnar en hammare med 12 kg måste göra minst 81% av hastigheten hos 8 pund hammeren för att få samma "hit" - så du måste svänga 50% mer vikt bara 20% långsammare.

Uteslutande ovanliga omständigheter, skulle jag föreslå att du klarar 8 kg. Det har standard eftersom det fungerar för de flesta saker.

.... hittar också (och kanske till och med nedlåtande) en mursten och murbrukshandlare ... medan du fortfarande kan.

    
svaret ges 30.11.2014 05:34
6

Jag vet att den här frågan är gammal men jag kände att jag kunde lägga till några detaljer på den. Jag använde allt från den enhandade slädeshammaren, "4 pounder", till den tyngre 20 lb slädeshammeren. Ecnerwal är rätt, för generellt "hushållsbruk" skulle du verkligen behöva en 8 pund. 20 pund i min erfarenhet är egentligen bara för kommersiell / industriell användning. Att ha sagt det och inte veta vad ditt hus / egendom ser ut, om du tycker att du måste ta en massa wacks med hjälp av hammarna på 8 pund eller 10 kg, kan du finna att du går upp i vikt för att vara användbar. Nackdelen att öka vikt,

  • brist på noggrannhet
  • Större risk för utmattning och skada

Om du är en starkare person, någon som gör manuell arbetskraft mycket, och du finner att du bryter sten / betong eller kör in i permafrostmarken, i ett område där noggrannhet inte är viktig, kanske du vill öka vikten för att bli klarare snabbare. Jag använder (d) en 20 pund för att bryta asfalt för lapparbete och hittade en 20 pund i samband med en mattock som fungerade bra. Men som med alla saker som handlar om arbete är adagen "arbetet smartare inte hårdare" tillämplig. Använd de verktyg som fungerar bäst för jobbet och välj det verktyg som bäst gör jobbet snabbt och effektivt.

Jag finner också att man använder slädehammare med ett glasfiberhandtag för att bättre vara bättre än trähandtag. Händerna kommer tacka dig om du någonsin saknar ett inlägg med huvudet och istället träffar handtaget på posten.

    
svaret ges 27.01.2016 16:50