Övernaturliga, goda demoner?

4

Nu är jag ganska ny på franchisen Supernatural (jag började just säsong 3) men jag hamnade oavsiktligt läser för mycket wikia eller mina vänner har berättat om saker så jag vet en rättvis lite in i framtiden för showen.

Jag undrade, eftersom det är uppenbarligen änglar som har vridit "onda" genom att döda andra änglar eller bara i allmänhet gör onda saker, kan en demon i föreställningen vara "bra"? Ruby snälla hjälpte Sam (från vad jag har sett hittills) men hon ville bara Lucifer ut.

    
uppsättning Jayjay 30.09.2014 08:51

2 svar

3

Det finns inga goda demoner i den övernaturliga franchisen. Medan Angels beteende har lämnat alla undrar hur de skulle kunna betraktas som de goda, finns det inga demoner som går in på rättvisans väg som ett livsstilsval.

  • Som sagt, är vi ofta visade att medan demoner är benägna att ljuga, fuska, stjäla och döda, kommer de mer kraftfulla demonerna ofta att lägga undan sina personliga uppmaningar till det förutnämnda på jakt efter en större möjlighet till förödelse eller personlig vinning. Själva hjärtat av demonfilosofin är "självisk är bra".

  • Demonen Ruby är ofta citerad som en "god demon" men hennes mål var själviska och till och med Trots att hon var sexuell aktiv med Sam hade hon ingen avsikt att hjälpa Winchesters. Hon utnyttjade sin relation med henne att utnyttja honom för att fullfölja sitt uppdrag.

  • Det största exemplet på detta är Crowley, självutnämnd kung av helvetet . Crowley har upprepat arbetat med Winchesters för att vidareutveckla sina system och nästan alltid snabbt skruvar Brothers Winchester så fort han får vad han vill.

  • Crowley är en bastard villig att göra nästan vad som helst för att få det han vill, epitom av demoniskt beteende. Läs bara den dolda texten nedan efter säsong 8 ...

Crowley allied with Sam and Dean in Season 5 against Lucifer to obtain the Four Horsemen's rings with them, then with Castiel to obtain the power of Purgatory and briefly Raphael in Season 6, and then with the Winchesters again in Season 7 against the Leviathans.

Den moraliska linjen för övernaturliga onda är ganska tydlig mest av tiden. Om du är anti-human (använd människor för dina mörka magiska ritualer, ropa på eller äta människor) är du en dålig kille och om du korsar Winchesters (eller någon annan anständig Hunter) får du vad som kommer till dig.

Som en sido: närmast kommer vi att se en baddie tur "relativt bra" i Supernatural är vampyren Benjamin "Bennie" Lafitte. Han hjälper Winchesters under en tid av stort behov. Det blir inte bra för Bennie. Kom inte tillbaka för att läsa resten tills säsong 8 ...

Benjamin Lafitte was a vampire, turned by the ancient one known as The Old Man, who he worshipped as a god. However, fifty years ago, Benny fell in love with a Greek woman named Andrea Kormos, deciding to abandon his maker. The Old Man discovered this and killed Benny, condemning his soul to Purgatory, the realm where all monsters go when they die.

    
svaret ges 30.09.2014 09:54
0

Det är faktiskt en bra fråga, jag har funderat över det här själv.

Det är sant att det har förekommit goda demoner, som Ruby, men en genuint god demon är sällsynt. Jag är för närvarande på säsong 10 och hittills har Crowley hjälpt Winchester-bröderna många gånger, även med dekan under hans vinge när dekan demoniserades! Visst, som en demon, men jag tror att Crowley kunde ha lite bra i honom, och jag vet att det kan skyllas på hans blodkrona, men om han verkligen var ond, hade han aldrig hjälpt bröderna, de skulle nog vara döda om han var dålig. Dessutom är det faktum att han litade på sin mamma även efter att hon var hemsk för honom som barn.

Så mitt sista svar är ja, en god demon kan existera.

    
svaret ges 23.03.2017 20:22