Jag fixar jag en klibbig toalettpåfyllningsflotta?

8

Efter spolning känner min toalett inte att den behöver fyllas på. Se bilden nedan. Om jag så mycket som försiktigt rör den grå biten börjar toaletten att fylla på. Några enkla korrigeringar?

    
uppsättning maxedison 07.11.2012 03:04

9 svar

4

Jag har behandlat samma problem med samma float. I mitt fall var det grit och gunk som kom mellan flottören och cylindern som hindrade det från att glida lätt. Allt jag gjorde var att stänga av vattnet och rengöra det med kök / badrumsrengöring och en trasa. Du rengör det övre området, glid sedan upp flottören och rengör sedan under. Chansen är att du kommer känna bindningen när du glider upp och ner, det kommer att känna att det händer på enskilda partiklar. När det är rent nog kommer du inte att känna det bindande längre.

    
svaret ges 07.11.2012 10:20
6

Försök att rengöra ventilen genom att följa dessa steg:

  • Stäng av vattnet på toaletten.
  • Spola toaletten för att tömma tanken (behöver inte vara helt tomt, men du vill ha lite arbetsutrymme).
  • Öppna ventilen genom att lyfta flottören till toppositionen, tryck ner den svarta plastlocken som täcker ventilen och ge den en 1/8 till 1/4 varv. Du ska då kunna lyfta locket direkt av.
  • Rengör sediment eller annan uppbyggnad av några små komponenter i ventilen, och om något lätt lossnar, ta det tillfälligt bort för nästa steg. Var noga med att kontrollera insidan av locket där spaken är fastsatt.
  • Medan kåpan är av, placera en kopp över toppen av ventilen och öppna vattenförsörjningen för några korta brister. Koppen hindrar en liten geyser från att dyka upp i ditt badrum och vattnet dräneras i toaletten (det är därför du spolade det tidigare). Denna process kommer att rensa eventuellt sediment ur ventilen och tillförseln, inklusive eventuellt sediment som kan lossna från toalettavstängningsventilen.
  • När vattnet är avstängt, sätt ihop ventilen igen och montera den i omvänd process (lyft spaken på flottören gör det möjligt att vrida locket med ett litet tryck på locket).
  • Korsa fingrarna och sätt på vattenanslutningen igen.
svaret ges 07.11.2012 03:29
2

Jag hade just det här problemet. Jag gjorde vad BMitch beskrev i hans svar och fann att video som länkades av Lawrence Kesteloot var mycket hjälpsamt bara för att förstå vad vi pratar om. Jag fann att i mitt fall, efter att ha tagit bort locket från ventilen, flyttade flottören upp och ner på axeln mycket enkelt, så det verkade inte vara problemet. På undersidan av locket var emellertid en gummitätning som orsakade mycket motstånd. Det var lätt att dra av den här tätningen och bekräfta att armen gick upp och ner utan motstånd när förseglingen inte var där.

Här är vad kepsen och armen ser ut när den tas bort.

Påundersidanavlocketsågjagdensvartagummitätningenmedenstiftsomglidergenomdennärarmengåruppochner.

Den svarta gummitätningen var lätt att ta bort, och jag fann att armen rörde sig utan motstånd när denna tätning var avstängd.

Jagförsökterengörastiftetochtätningen,menjaghittadefortfarandemotståndnärmanrördearmen.Jagbestämdemigförattappliceralitesmörjmedel.Jagförsökteintesökamyckethårt,men den här snabbt hittade länken föreslår det Det skulle vara en dålig idé att använda ett petroleumbaserat smörjmedel. Jag bestämde mig för att använda lite medicinskt smörjmedel (generisk version av KY-gelé) som jag hade till hands. Jag vet inte om det här är en bra långsiktig lösning, och jag antar att silikon smörjmedel från hårdvaruaffären skulle vara en bättre idé. Hittills verkar det ha fungerat!

    
svaret ges 21.07.2014 20:12
1

Med en fluidmaster kan sekundärkedjan vara för lös för att vända "gaffeln" längst ner på floataren .... bli av med allt slak ... det kommer att vända det och lossa flottören

    
svaret ges 05.01.2017 04:02
1

Jag demonterade enheten för att ta bort flottören från axeln. Det kände sig lite modigt, men även efter sköljning var de noga bindande. Jag bestämde mig för att gnugga ett ljus på axeln för att belägga det med vax. Lysvaxet är inte vattenlösligt, kommer inte att försämra plasten och gjorde tricket för mig.

    
svaret ges 09.04.2017 15:40
1

Efter att ha läst här och läst hur man tar bort överdelen med armen fann jag att min arm var bindande ibland och nu tillåter flottören att släppa när den spolas. Jag blötläggde toppmonteringen i vissa CLR i hopp om att avlägsna kalcium- eller vattenfyllningar, sköljde det och satt ihop igen och verkar för närvarande fungera bra. Tack.

    
svaret ges 13.08.2018 04:38
0

Jag hade samma problem som orsakade mycket frustration. Jag vill dela en enkel lösning som fungerade för mig. Allt du behöver göra är att ta en liten plastpåse (tillräckligt liten för att passa din tank utan att hindra övriga delar av spolningsmekanismen). Fyll på plastpåse med lite vatten (kanske 1/4 kopp) + lite luftvolym och bind sedan på påsen. Så väskan är som en ballong med vatten och luft inuti; binda plastballongen på din flottör. Plastballongen flyter ihop med din flottör på grund av luften. men när toaletten är spolad kommer ballongens vattenvikt att dra din flottör ner och därigenom utlösa vattenpåverkan. Detta kan ta lite försök och fel med hänsyn till storleken på väskan och förhållandet mellan vatten och luft men det fungerade mycket bra för mig.

    
svaret ges 04.03.2017 06:38
0

När du installerar en ny sprutar den med silikonspray som du kan köpa hos hemförbättringsbutiken. Detta kommer att hålla inlåning från att bygga upp på delarna.

    
svaret ges 03.10.2017 17:17
0

Min float skulle hålla fast, och tanken skulle inte fylla. Jag gjorde allt (nästan) för att fixa det, även ett par saker med stammen för att se till att det var perfekt vertikalt mot hålet. Ingenting fungerade. Efter 2 veckors stress och innan jag köpte en helt ny sak, drog jag ett hail mary-pass: Jag nuked huvudventilen med WD-40 i ca 5 sekunder (mestadels för att ventilera min frustration). Enkelt uttryckt fungerade det faktiskt. Från och med idag har det sköljts cirka 50 gånger så långt och verkar fungera.

    
svaret ges 12.11.2017 19:41