Hur lång håller råa kastanjer?

9

Jag köpte några kastanjer på hösten till jul men har inte använt dem alla än. Hur länge håller de sig? Hur skulle jag säga om de gick illa? De ser ut som de gjorde när jag köpte dem (inga fläckar) men kan väga mindre (de verkar lätta) och verkar svårare att röra vid (men jag kan vara felaktigt).

    
uppsättning Duncan 21.01.2013 15:51

6 svar

8

Enligt Kastanjer till salu :

Chestnut storage is not the same as most nuts. Fresh chestnuts should be stored like carrots. Chestnuts are comprised of about 40-50% water and thus if not stored properly, they will spoil. Therefore, chestnuts should be stored with great care and attention. The ideal storage conditions for chestnuts are 33-35 degrees Fahrenheit and 85-90% humidity. We recommend storing chestnuts in covered containers in the coldest part of the refrigerator. Stored properly in the refrigerator, chestnuts can have a shelf life of approximately 2-3 weeks. If you plan to use the chestnuts soon after receiving them, simply place them in a covered container in the coldest part of the refrigerator. The colder, the better.

Annars rekommenderar de att de fryser (helst kokas), och ge information på länken ovan.

Washington Chestnut erbjuder följande information om lagring av kastanjer, för att förhindra formning som de indikerar att kastanjerna är mottagliga på grund av deras höga vattenhalt:

 • Do not let fresch chestnuts freeze and thaw (except if you are freezing for a purpose)
 • Never store chestnuts in a sealed plastic bag (except dried or frozen)
 • Keep chestnuts refrigerated unless drying or sweetening the chestnuts
 • If black molds have entered into the chestnut kernel, do not eat the chestnut
 • Chestnuts can be stored in the refrigerator for 2 to 3 weeks
 • Cooked chestnuts must also be refrigerated if not consumed right away
 • Never bathe the chestnuts in plain water - this causes mold spores to be transferred to all the chestnuts passing though the bath water - instead, wash in clean running tap water
 • Try to purchase fresh chestnuts close to the time you want to eat them
 •     
  svaret ges 21.01.2013 16:32
  7

  Jag lyfter upp och säljer färska kastanjer. Hemligheten med lång lagring är korrekt hantering av kastanjer de första 24 timmarna efter skörden innan någon försämring börjar ske. Inom de 24 timmarna rengörs, storlek, sorteras och sätts under kylning [32 grader F.] med styrd fuktighet [85-90%]. På grund av säsongens efterfrågan lägger vi vanligtvis osågade färska nötter i torkrummet ca 15 december för användning med torkade produkter nästa år. Nötterna är fortfarande fina vid det sista datumet. Försök alltid att köpa gård direkt från en amerikansk producent. Förra året åt vi färska nötter lagrade vår veggie crisper varje natt tills vår personliga cache sprang ut som var första april. Jag kommer att ha ordentligt lagrade nötter en längre hållbarhet än 2-3 veckor.

      
  svaret ges 26.11.2013 16:33
  4
  Kastanjer förstörs på två sätt: de går mögelaktiga och de torkar ut och blir ganska mycket omöjliga att äta när de stekas. Det är möjligt att när de är svåra och torkade ut, kan de slipas i mjöl eller något; Jag har aldrig försökt det.

  Att vara ljus är en riktigt bra indikation på att de har torkat ut. Vissa kastanjer är mögliga när jag köper dem, och jag är ganska säker på att de jag köpte före julen som fortfarande finns på min disken är antingen mögliga eller svåra just nu. Den goda nyheten är att du inte kan missa mögel när du tar skalen från de kokta kastanjerna och du märker ofta det när du skär X innan du lagar dem. Ät inte moldiga sådana. Hårdheten kommer inte att skada dig, så ge dem en snabb bake och se om du faktiskt har några trevliga fortfarande (du gör det förmodligen inte.) Men spara inte dem för Alla hjärtans dag!

      
  svaret ges 21.01.2013 16:30
  4

  Jag tycker att de tenderar att torka, går inaktuella snarare än att rotna, ganska snabbt också. De kommer att bli hårdare och lättare, och skalen är mer spröda och tydliga luckor mellan skal och mutter, vilket gör det möjligt att göra en depression som springer tillbaka. Nötterna inuti krympa när de torkar, vilket orsakar det. Det är vanligtvis omedelbart uppenbart när du skär korsen i skalen för rostning vilka påverkas.

  När de är så, stekar de väldigt hårt och torrt och det är ofta svårt att ta bort skalen - inte så trevligt hela tiden, men du kan noga slita dem om kastanjmjöl var dagens ordning. Tar en rättvis tid innan smaken är rancid. Kort sagt, om du använder dem hela eller hackade, försök att använda de tyngre som känner sig helt fasta och lämnar dem inte för länge. Jag finner det bästa innan datum i butikerna är vanligtvis inom en vecka eller så om köp och det är inte en dålig uppskattning för när de börjar bli vanaktiga.

      
  svaret ges 21.01.2013 16:31
  2
  Placera kastanjer i en sjunka av vatten ... floatersna är de bortskämda ... de goda är tyngre och sjunker.

      
  svaret ges 17.01.2016 21:11
  1

  Jag köpte några i november i november, jag har hållit dem i det lilla kylskåpet på mitt kontor. Den cyklar mellan 25 och 35 grader. Idag april nionde tog jag 2 ut för att kontrollera att jag skalade dem båda, det fanns ingen svart mögel eller någon mögel eller de torkade ut och blev svåra, jag åt en och det smakade bra. Det verkar som om att temperaturen som roterar mellan frysning och något över frysning har hållit dem fräscha och bra.

      
  svaret ges 10.04.2015 02:06
  Senaste kommentarerna

  Rå kastanjer, även känd som jordgubbar eller cruciferous Pecan, är bär efter skörden som är saftiga, fuktiga och färgglada, kan ätas färska eller i upp till 3 månader efter skörden. När det gäller säkerheten sägs det att de är säkra endast om de skördas nyligen och inte lagras på mer än en månad. (En förklaring om lagring av färska jordgubbar finns på företagets webbplats.) Hälso-och sjukvård för icke-karibiska öbor. Hälsoorganisationer använder denna blomma som ett diskussionsämne,... Läs mer