Kan jag odla och träna en armé av vilda råttor?

5

Jag spelar en blind (men med 60ft blindsyn) halv elva bard med djurhantering och djurvänskap i ett D & D 5e-spel.

Jag är intresserad av att fånga två vilda råttor och uppföda dem i någon armé som speider, attackerar och försvarar på kommando.

Är detta genomförbart? Jag tittade på kullstorlekar, könsförhållanden och graviditetsperioder. Jag antar 600 råttor på ett år.

    
uppsättning Nasto 19.01.2019 21:24

2 svar

8

Bedömning av den här frågan Det finns inga regler för träning av djur, så precis utanför flaggan går du in i homebrew territorium.

Om din DM är villig, kanske du kan träna råttor för att hjälpa dig. Du kan använda stavar som Beast Bond och tala med djur för att försöka kommunicera med dem. Prata med dem, muta dem och träna dem med hjälp av dessa stavar. (Djurvänskap kan inte hjälpa till mycket, förutom att låta dig försöka övertala det, vilket inte skulle fungera om du inte talar med det.)

Ansvarsbegränsning : En råttans INT-poäng är 2. Träning det kan vara mycket svårt.

Sammantaget är det upp till din DM om du kan göra det här.

    
svaret ges 19.01.2019 22:03
7

Om din karaktär kan odla råttor är en rollspelande fråga som det inte verkligen reglerar för. Även om du har gjort all den rika matematiken i verkligheten, är det upp till din Dungeon Master att bestämma hur framgångsrik din karaktär är.

För din karaktär att ha en rad armé av kämpande råttor som följer dina kommandon är en mekanisk fråga, en som kan påverka kampen, så det är en balansproblem.

DMG beskriver ett magiskt instrument, Rör av avloppet (sidan 185), som verkar avsedda att återskapa Pied Piper of Hamelin-historien men är extremt väl lämpade för en Rat King-karaktär. Att bara vara anpassad till rören gör att vanliga råttor och jätte råttor är likgiltiga för dig. (På grundval av den här egenskapen tror jag att det är ett antagande om att i generiska D & D-världen är vanliga råttor och jätte råttor naturligt fientliga mot äventyrare.) Genom att spela rören kan du kalla råttsvärmar och sedan berömma dem för att lyda dina kommandon.

Rören är ett ovanligt magiskt objekt, så de är balanserade för användning med låga tecken. En del av balanseringen är invecklad i de resurser du måste spendera för att styra råttor: Du måste betala rörens avgifter för att kalla svärmor av råttor, och du måste kontinuerligt spela rören (och vinna en Charisma versus visdomskontroll) för att göra dem lyda dig Om du fortsätter spela rören använder du din åtgärd i varje runda, så det blir väldigt svårt att göra några strider medan du marscherar din armé.

Det här kanske inte är exakt vad du hade i åtanke, men det är en aveny för (semi-) pålitliga övertygande råttor att kämpa för din räkning och det är en del av de officiella reglerna, en fördel som många lika coola teckenkoncept kan inte dra nytta av.

Om du begär en DM-möjlighet för att förvärva några Rör av avloppet är helt inom dina rättigheter som spelare, och jag skulle säga att det är en säkrare satsning än att fråga din DM för allmän råtta Kungsmakter - för DM är det bara en fråga om att bestämma om du ska koppla upp dig med ett ovanligt magiskt objekt.

    
svaret ges 20.01.2019 03:06