How att läsa Dunk och Egg

4

Jag har hört att några av Dunk och Egg novellorna ingår i större samlingsböcker från Martin. Jag har läst två av de fristående serierna, men nu vill jag läsa de faktiska orden nu när den senaste boken är ute. Vilka böcker behöver jag köpa och i vilken ordning ska jag läsa dem?

    
uppsättning Telestia 06.10.2015 18:14

1 svar

8

Såvitt jag förstår är de grafiska romanen avsedda att vara troliga anpassningar av böckerna (jag har inte läst de grafiska romanen), så jag förväntar mig inte att få någon ny plot eller karaktärsutveckling från dem.

Om du vill ha de ursprungliga novellerna kan du hitta dem på följande ställen:

(En snabb anteckning om de senaste två: ursprungligen publicerades antologierna som en stor hårddiskvolym. För masspappersbackarna delades de upp i flera mindre volymer, för vilka jag bara har listat den enda som har Dunk och Egg novella.)

Antologierna är ganska imponerande bara på egen hand, så jag rekommenderar att du hämtar dem. Om du bara är intresserad av Dunk och Egg-portionerna, som @TGnat påpekar, finns det emellertid en enda volymsamling av de tre första, som heter En riddare av de sju kungariket .

ASoIaF wiki har länkar till andra publicerade utgåvor av vart och ett av dessa samt viss information om en eventuell framtid novellas.

    
svaret ges 06.10.2015 18:30