Ice I Radon Mitigation System

4

Jag har ett radonavlastningssystem med fläktdriven utrustning installerad i mitt hus. Det installerades 2016 och jag har inte haft några problem med det förrän i vinter. Jag bor i norra Iowa där vi har haft några ovanligt extrema temperaturvariationer i vinter (10F - 55F på några dagar).

Jag tror att systemet släpper ut varm fuktig luft som sedan fryser inuti 4 "avgasröret. När röret värmer över frysning, släpper isen och faller i avgasfläkten. Det orsakar vissa extrema ljud (ungefär som kulor i en mixer) tills isen har huggits till tillräckligt små bitar av fläkten att falla längre under plattan.

Installatören hävdar att fläkten är utformad för detta, men jag måste tänka att det här sker dagligen kommer att förkorta fläktens livstid (för att inte tala om hela husets panik när det händer mitt på natten (På grund av högt brus)).

Vilka är mina möjligheter att förhindra att isen gör ljud och förstör min radonfläkt?

Obs! Källaren har inga vattenproblem och radon manometern visar normala avläsningar.

    
uppsättning cyclops 06.01.2019 20:35

1 svar

1

Kanske skulle du kunna splittra i någon form av 45 graders sanitär tee vid den kurvan precis ovanför fläkten? På det sättet, när isen faller ner i röret, blir den fångad. Kanske också någon typ av filter där för att begränsa luftflödet men låter vatten smälta ut på varma dagar.

    
svaret ges 06.01.2019 22:56