How lyckades Cavil smyga fem i det mänskliga samhället?

14

Kavil måste ha gått långt för att introducera Fem i den mänskliga befolkningen. Du kan se några av ansträngningarna i Planen, men det är mer att spara ett Fem redan i befolkningen. Även om Fem presenteras tydligt på olika tider i historien (Tigh och Ellen verkar vara de tidigaste) kvarstår ett problem:

Hur gjorde Cavil False Tighs militära dokument? Om hans militärhistoria (inklusive hans ansvarsfrihet) var ett tillverkat minne som Cavil implanterade, hur kunde Adama få honom att "komma tillbaka"? Utan faktade dokument skulle han ha upptäckt Tighs sanna historia. Hur mycket tillgång har Cavil verkligen?

    
uppsättning Ashterothi 25.01.2012 22:06

4 svar

15

Alla de sista fem skulle ha behövt faked records - alla de cyloner som infördes i koloniala samhället skulle ha behövt dem.

Det är inte otänkbart att cylonerna var experter på datorsystem och kunde infiltrera poster och ersätta dem. Bestickning av administratörer och personer i användbara positioner är inte heller osannolikt. Eftersom hudjobb inte var kända i kolonierna då hade det varit lätt att göra skumma behandlingar med att människor bara misstänker typiska kriminella motiv snarare än en mer syndig cylindel.

Jag skulle föreställa mig att kolonierna skulle ha varit lite rota efter Cylon-kriget, och det är vanligtvis inte svårigheter för nya identiteter att skapas i den typen av turbulens (hände efter andra världskriget med ett antal människor anta ny persona efter kriget).

    
svaret ges 26.01.2012 00:51
0

episod 15 i säsong 4, hänvisar till Anders försök att förklara hans nyupptäckta minnen precis innan han släpptes mot hans vilja för en botched hjärnkirurgi.

    
svaret ges 05.10.2013 20:14
0
paviljongen ville bevisa en punkt till den sista 5, att människorna var bristfälliga och självförstörande och inte förtjänat en plats i universum och att kaviljongen var avundsjuk, arg att inte "skapas" till något överlägsen än människan. cavilen sätta nya minnen i sista 5 och placerade dem på kolonierna, för att gå igenom livet med de andra människorna, efter folkmordet i kolonierna (den sista 5 skulle antas dö och återuppstå), ville kaviljongen få den sista 5 till inse hur bristfällig människorna var och få ursäkta. saker gick fel, var att den sista 5 blev mer mänsklig än cylon och alla överlevde förstörelsen, vilket inte skulle antas hända.

    
svaret ges 01.11.2013 23:58
-1

Den slutliga fem du refererar till? De skapade alla andra modeller: Cavil, Simon, Sharon, Six, Dana, Dorel, Leoban (och Daniel). De övriga 8 modellerna visste inte ens vem de sista fem var. Så jag tvivlar mycket på att Cavil hade någonting att göra med dem i det mänskliga samhället. "Final Five" (som var mer korrekt de ursprungliga fem) gjorde det ganska tydligt i slutet av serien att de försökte leva - i allmänhet - i fred med mänskligheten, när de kom ihåg vem de var. De försökte undvika de misstag som hade förstört "Earth-that-was".

Det är helt annorlunda från det faktum att han var involverad i att smyga i Sixes, Sharons, Simons, Dorels and Leobans som var i samhället. Att vi ser några av i The Plan .

    
svaret ges 25.01.2012 23:33