Innehållande plywood

0

Jag köpte lite plywood från Mikaels (1/4 "x 12" x 24 ") som jag ska woodburn några design på. Men jag skulle vilja sätta någon form av finish på plywood så det ser ut mer raffinerad / elegant och inte precis som billig plywood. Eftersom jag brinner på det vill jag inte att fläcken / lacken är för mörk eftersom jag vill att designen ska vara tydlig synlig. Jag hör ättika och kaffe är några hemlagade alternativ för finish, som är tilltalande för mig, eftersom de är billiga och enkla men jag har ingen erfarenhet av någon form av efterbehandling. Så, några idéer vad som är bäst för plywood och vad skulle ge mig ett ljust men färdigt utseende?

Vilken hjälp skulle helst uppskattas!

    
uppsättning TLC 18.05.2015 01:19

1 svar

1

Du nämner inte vilken typ av trä det är men det är en viktig information att veta. Vissa skogar och deras plywoodpartier är svårare att fläcka utan ytterligare prep. Björk är ett exempel som vanligtvis kräver en balsam före färgning.

Många oljor ger trä en fin ljus finish. Mineralolja är väldigt billigt och lätt att applicera. Lack skulle ge den en ljusgul färg och ger mer skydd än olja ensam. Det finns många andra alternativ om du känner dig mer äventyrlig.

Oavsett vad du avslutar, måste du förbereda ytan (sand åtminstone) för att få bra resultat.

Kryssfiner är vanligtvis inte billig så du kan överväga några soliga skogar istället för ditt nästa projekt.

    
svaret ges 18.05.2015 02:21