I Batman vs Superman: Justice of Justice, hur länge har Batman varit aktiv?

9

Innan BvS kom ut, antog jag kastandet av en äldre skådespelare i den roll som innebar att han hade varit Batman lite, pensionerad och uppkomsten av Superman fick honom att gå ur pension.

Men i filmen är det underförstått att han bara varit aktiv en stund; det faktum att han inte heter Batman men "The Bat" (IIRC) och från konversationer mellan Perry White och Clarke Kent.

Finns det ett uttalande i Universum eller Guds ord om hur länge Bats har gått om sin verksamhet?

    
uppsättning Darren 16.02.2017 16:55

3 svar

4

Förmodligen värt att uppdatera detta med information från Justice League ; Bruce Wayne nämner att han varit i 20 år.

Arthur Curry: So, let me get this straight. You do it dressed like a bat? Like an actual bat?

Bruce Wayne: It worked for 20 years in Gotham.

    
svaret ges 13.08.2018 23:10
8

Du har berört en av de plottande frågorna i BvS - tidsramen för Batmans verksamhet är väldigt inkonsekvent. Han har tydligt varit verksam i många år, tillräckligt för att ha haft) och förlorat) en sidekick, han har visserligen varit verksam längre än ungefär två år sedan Superman gick offentligt. Bruce pratar om "många år" ett par gånger Men nyhetsrapporterna och hur planetens personal diskuterar det, de låter som om han bara börjat.

Den utökade versionen bidrar till att förklara det lite - han har funnits länge, men så hemligt att han förblir en "urban legend" för det mesta av den tiden. Händelserna där han börjar bli berömd beror delvis på att den våldsamma tack som hans fångar har tagit - branding hans offer osv.

    
svaret ges 21.02.2017 21:25
7

I filmen har Batman varit aktiv under en tid. Han har sett mörkare tider som Robins död.

När det gäller Batmans ålder citerar jag Zack Synder här

So, this has happened time and again, and it happened with Affleck. To go back to the original thought of Bruce Wayne in his mid-40s, I think he’s going to be extraordinary.

http://www.hypable.com/batman-v-superman-bruce-wayne-ben-affleck-age/

    
svaret ges 16.02.2017 17:54