Hur kan jag avgöra om det finns skador på ledare av en krets?

2

Jag gick nyligen för att byta ut ett par 3-vägs switchar och jag skämmar mig för att erkänna, gjorde inte min due diligence när ledning upp. De nya omkopplarna var olika och ledningskonfigurationen var tydligen annorlunda, för att inte tala om att det här är ett 50 år gammalt hus utan mycket ledning eller till och med ett jordningssystem. Även om det finns en hel del gfci s.

Jag slutade installationen och så snart jag satte säkringen in igen blåste den. Jag satte in en annan, och det var ok. Gick och kollade och ingenting på kretsen fungerade.

Jag måste ha kortat från varma till neutrala via 3-vägs-omkopplaren, men efter att ha funderat på det varför var det ett neutralt ben för den strömbrytaren i alla fall?

För sent vid den tiden. Nu försöker jag förstå vad jag gjorde. .. jag får 120v från precis nedströms om säkringen till den neutrala baren, men efter att den lämnat säkringsboxen kan jag inte hitta en ledtråd av hotness någonstans på kretsen. Jag är orolig för att jag brände linjen öppen, särskilt eftersom det ser ut att den tidigare ägaren hade en 20 amp säkring i med alla 15 amp krets komponenter.

Jag känner mig ganska dum för att låta detta hända. Jag har två års el och har skolgång men det var tillbaka 2009, och jag lät mitt förtroende bli det bästa av mig.

I morgon kan jag se genom kupédockan i källaren för ledtrådar. Några förslag på felsökning av detta skulle uppskattas.

    
uppsättning theodorius 06.02.2014 05:41

1 svar

1

Det snabbaste och säkraste kan vara att kontrollera ledarnas motstånd med strömmen av och bestämma motståndet som ska baseras på material, längd och tvärsnittsarea. Testning på olika platser. Naturligtvis krävs det lite matematik och gissar om ledarens längd.

Ett annat snabbt sätt är att testa spänningar med strömmen påslagen. Du kan också behöva ha någon form av dummybelastning för att kontrollera höga motståndsanslutningar, det kan göras med en spänningstester för solenoidtyp.

Det enklaste är att gå utifrån antagandet om att problemet är vid anslutningarna. Det betyder att det är troligt i en elbox. Se till att ingen av anslutningarna är lösa eller förkolnade i var och en av lådorna. Du skulle fortfarande behöva göra det med de andra testen, men de skulle ha hjälpt till att begränsa problemet.

Egentligen är det fortfarande inte det enklaste. vilket naturligtvis är att ringa en elektriker.

Jag kommer att säga att det är mycket osannolikt att du blåste öppna ledaren någon annanstans. Enligt en diagram på Wikipedia skulle det ta cirka 600 ampere att smälta en 14 gauge tråd på en sekund, vilket är mer tid att det skulle ta en säkring att blåsa. Så om inte kabeln skadades på förhand någonstans längs den längd; problemet ligger i en låda.

    
svaret ges 07.02.2014 05:46