Ar älvorna medvetna om att Gandalf (Etc.) är Maiar? [duplicera]

1

Jag var inspirerad att ställa denna fråga genom Varför var Gandalf the Gray så underskattade? [Stängd]

De är i grund och botten medvetna om att de i grunden är gudomliga varelser av enorm kraft och visdom på ett uppdrag av yttersta vikt, som ges av deras gud. Och om så är fallet, varför inte agera som det?

Jag förstår att Gandalf aldrig skulle söka någon roll utan att ge råd, men varför kommer älvorna inte att falla över sig för att hjälpa honom? De behandlar honom som en jämn, och eventuellt inte ens det ibland, när borde de inte tillbe honom (till viss del)?

Likaså är alla alvor odödliga. De är alla som mindre änglar, och i motsats till att Istari inte ens pryds i dödliga män, så är det inte så korrupt som Saruman visade sig vara. Så varför fungerar de inte som det? Från det jag har läst, låter det som om de saknar några av de dödliga människornas frivilliga (en likhet med kristna änglar). Så hur är de så otrevliga från omvärlden? Varför är de inte så mycket som besatt av Gandalfs uppdrag som han själv är?

    
uppsättning Jonathon 05.09.2015 07:04

1 svar

3

Bara några få av dem var från Istari-kapitlet i "Unfinished Tales":

...they belonged solely to the Third Age and then departed, and none save maybe Elrond, Cirdan, and Galadriel discovered of what kind they were or whence they came.

Och älven är inte lika jämförbara med Ainur som du föreslår, de är "Children of Iluvatar", precis som människor. Likheterna slutar i huvudsak med odödlighet och får gå till Aman.

    
svaret ges 05.09.2015 07:48