Effekt av det moderna samhällets exponering för det osannolika på paradoxerna

7

Efter att ha läst och insett vikten av en artikel med titeln " Det otänkbara är det nya normala "(som kort sagt säger att dagens moderna man tack vare nätet blir alltmer utsatt för det osannolika som blir den nya normen) började jag undra om hur detta fenomen skulle påverka Paradox (både in-game och rules-wise) i Mage: The Awakening . Självklart borde både dess betydelse och frekvens minska (i moderna samhällen), eftersom människor blir mer öppna för det osannolika och det omöjliga (det vi trodde omöjligt, det vill säga), tänk på vad vi bevittnar är antingen slumpmässig lycka (eller olycka ) eller att det fortfarande finns okänd, sällsynt teknik bakom förekomsten.

(Mage: Uppvakningen släpptes 2005, knappt ett halvt år efter lanseringen av YouTube Säkert, det har varit en netto och andra tjänster innan, men de senaste sju åren kan / kanske ha väckt mer allvarliga förändringar i hur Paradox fungerar.)

    
uppsättning OpaCitiZen 13.01.2013 15:20

2 svar

6

Jag såg den artikeln, och den här tanken kom aldrig till mig. Tack för att du har tagit upp det.

Det är inte helt klart att argumentet Consensual Reality håller sig så bra i Awakening, men det är trivialt att göra den gemensamma verkligheten en konsensus som du har gjort. Resten av detta svar kommer att diskutera metafysiken av konsensualitet, snarare än regler.

Den viktigaste punkten är att den här processen att övertyga människor om hur verkligheten fungerar är exakt vad teknokratin återvände i Orden av Reason dagar. De arbetade långsamt människor i baby-steg från sin nuvarande tro till en tro på fysiken.

Hur det här hjälper dagens Mages är att de kan expandera tillfällig magi på små sätt. Till exempel kombinationen av Diet Coke och Mentos. Alla vet att de skapar fizzing fontäner. Människor kommer att bli mindre förvånade och mer accepterar att du skakar upp en Steampunk-stylad drickflaska med extra bitar och sprutar ut en korrosiv syra.

BTW, ett viktigt steg på den här resan för att återkonsensualisera är att tysta Adam och Jamie. MythBustersna arbetar för teknokratin. De kan till och med vara Void Engineers själva.

Att springa över en sjö är ett annat exempel. Det är bara på fel sida om möjligt men fortfarande inom det troliga fönstret. Du kan enkelt använda krafter eller materia för att hålla dig på toppen av vattnet så länge du har en bra körning.

Det största problemet som står inför Ascension Traditionerna är att deras paradigm tvingar dem att göra saker som reser på ögonen på vård sensorn. Varför tog den killen en stor kritalkrets och pratade i tungor innan han gjorde ett lur av YouTube? Det här är förmodligen mindre problem för Awakening mages, beroende på val av fokus.

Bottom line. Om det är något som en exceptionell människa skulle kunna göra, eller skulle kunna göras med lite knep och kameraarbete, så ser du inte ut som en galen person som tror på magi - du kan räkna den effekten som en tillfällighet.

    
svaret ges 13.01.2013 22:16
2

Genom att använda exemplet på internet kan vi alltid prenumerera på tanken att bara för att det är på internet gör det inte sant. Vi ser alla möjliga whacky saker på nätet och även den mest realistiska kan redigeras grafiskt speciellt med tekniken där ute (ta den där videon av örnen som plockar ut pjäsen till exempel).

Att se någonting i person tenderar att ringa direkt på en individs övertygelse om att något extraordinärt (inte omöjligt) har hänt. Att titta på en video av en kille som blir en varulv kommer bara att ge mer rekvisita till en förmodad makeup artist. Att se en Life Mage förändring framför dig låter dig veta att verkligheten har slits ut en ny på en grundläggande nivå.

Om du nu vill introducera elementet är allt du behöver göra för att fudga svårigheten att få paradox att glida mot dess ackumulering eftersom den genomsnittliga personen antingen A: bryr sig inte om vad de ser eller B: Tror inte att det är så stor sak.

    
svaret ges 13.01.2013 21:01