Ruttplanerare med höjder (för cyklar)

11

Jag använder Google Maps för att planera mina cykelvägar i Paris. Det saknar emellertid höjddiagram på rutten (vilket är viktigt för cykling). Jag skulle vilja ha en sådan webbplats som skulle kunna hantera detta. Jag kan vara Paris-bara och kan vara på franska.

    
uppsättning yo' 30.09.2012 21:09

5 svar

12

Jag tror vad du förmodligen vill ha är OpenStreetMap powered OpenRouteService .

När du använder OpenRouteService, när det har beräknats din rutt, finns det en länk för Ruttprofil i området Extras / Download . Klicka på det, vänta medan det behandlas, och du får den profil du är ute efter. Du får profiler som ser lite ut så här:

Omduvillprovadetochseenbrantstigningsprofil,försök den här länken och klicka sedan på Ruttprofil när den har laddats. Det är en lång lång klättring upp från Heidelbergs centrum till utsikten ovanför, men mycket roligare gjorde det andra omgången; -)

OpenRouteService kommer att fungera var som helst där det finns bra OSM-täckning, så du kommer att ha det bra i Paris, men du kan slå det udda området på landsbygden utan alla terrängsrutter. Den finns tillgänglig på några språk, inklusive på franska , så den delen av din fråga är också täckt!

    
svaret ges 01.10.2012 00:21
7

Du kan använda GPSVisualizer . Du kan enkelt planera din turné med Google Maps eller vilket verktyg du gillar och använd sedan GPSVisualizer för att skapa ett höjddiagram.

Till exempel använde jag Google Maps för att navigera från Sacre Coeur till Eiffeltornet:

Ochhärärmotsvarandehöjdprofil:

    
svaret ges 01.10.2012 00:30
4

Uppdatering: Ett par år efter det att denna fråga först ställdes, Google Maps började inkludera höjddata som en del av deras cykelriktningar. Jag tror inte att täckningen är universell, men det inkluderar mycket av USA och Europa.

    
svaret ges 20.06.2017 17:44
0

Garmin Connect länk

Jag kan inte skärmdump, men här är en skärmdump av det:

länk

Slå sedan in den i din garmin-enhet för vägbeskrivning på din cykel:)

    
svaret ges 09.08.2013 16:43
0

Du kan använda komoot , ett väl fungerande cykel- och vandringsplaneringsverktyg. Finns även som en app som erbjuder offsite-kartor men de måste betales för (Paris finns tillgängligt för ca 4 €).

Jag använde det bara för Tyskland men det vet också om beläggningen!

    
svaret ges 20.06.2017 20:52

Läs andra frågor om taggar