Är jag en radiostation för markstation som krävs för UAS-operationer i USA?

3

Vid genomförandet av UAS-operationer skulle en PIC eller Spotter betraktas som en markstation eller en flygstation? Kommunikationen gäller en sUAS i luften, men radion är fysiskt på marken.

Jag frågar i samband med licensiering i USA. Såvitt jag kan berätta från att läsa FCC: s hemsida behöver inte flygstationerna ha en stationslicens för att fungera, medan markstationer gör.

    
uppsättning Reid Crowe 26.06.2018 13:43

2 svar

1

Enligt FCC-webbplats om luftfart radioer

On October 25, 1996, the FCC released a Report and Order in WT Docket No. 96-82 eliminating the individual licensing requirement for all aircraft, including scheduled air carriers, air taxis and general aviation aircraft operating domestically. This means that you do not need a license to operate a two-way VHF radio, radar, or emergency locator transmitter (ELT) aboard aircraft operating domestically. All other aircraft radio stations must be licensed by the FCC either individually or by fleet. [emphasis mine]

Det finns inget specifikt omnämnande av UAS, så jag skulle säga att du inte kunde använda den från marken. Det anger också följande när det gäller handdatorer:

You may only use your hand-held aircraft VHF radio in your aircraft under the terms of your aircraft license. You are required to have a separate Ground Station license to operate your radio on the ground. [emphasis mine]

Det är ganska vanligt för flyginstruktörer att prata med eleverna om solo-flyg via handhållen, men det bestämdes i en diskussion (kan inte hitta frågan) som man tekniskt borde vara i ett plan för att göra det.

    
svaret ges 27.06.2018 19:23
2

Luft - > Luft eller mark - > Air beskriver den ultimata vägen för meddelandet. Det beskriver inte vad som diskuteras. Alltså:

The communications would concern a sUAS in the air, but the radio is physically on the ground.

Om radionändpunkterna ligger på marken, är det markerat - > marköverföring. Sätt det på ett annat sätt - om en regulator talar till en brandman över radioen, om ett luftfartyg i luften, blir det inte magiskt en Ground - > Luftöverföringar.

Definitionen gäller främst av tekniska och praktiska skäl (t.ex. Air -> Air radio har ett bättre intervall än Ground -> Ground på grund av att det inte finns något i vägen). Om du är på marken är du en markstation - det är så enkelt som det.

    
svaret ges 26.06.2018 13:49

Läs andra frågor om taggar