Can du skalar ett mjukt kokt ägg?

1

Finns det något annat än temperaturen på skalet vilket gör det svårt att skala? Jag är säker på att vittet skulle vara tillräckligt starkt för att motstå en mild skalning om du är försiktig?

Jag var hypotesen om det som ett potentiellt lätt alternativ att pochera (allt var fint i det egna skalet för matlagning), men jag har aldrig sett det förut. Är det omöjligt, bara en dum idé, för riskabel (dvs sprutas med fångat varmt vatten från vitt / skalet etc.) eller bara något som inte har provats?

    
uppsättning Lyall 14.02.2017 17:21

5 svar

9

Ja det är absolut möjligt!

Mjukkokta ägg är utsökta. Jag gör dem hela tiden, älskar det speciellt på ramen:

( källa )

Tricket är att koka ägget i en koka i 5 eller 6 minuter beroende på äggets storlek och sedan dumpa dem i kallt vatten för att hindra dem från att laga mat. Den här produkten kan också hjälpa till.

Du måste vara lite försiktigare än med hårdkokta ägg när du peeling, men det är verkligen inte så svårt att göra!

Därefter doppar jag köttet från min ramen i äggulorna, och bryter sedan det vita i bitar och äter det med nudlarna. Yum!

    
svaret ges 14.02.2017 19:12
3

Om vittet är tillräckligt fast för att hålla formen, ska det inte vara annorlunda än att peeling ett hårdkokt ägg.

Jag har haft det av misstag eftersom jag inte kokade ägg tillräckligt länge.

De har olika smaker än pocherade från att inte ha kontakt med vatten.

Men varför? Du skulle behöva klippa dem för att äta dem. Om du bara slår in i hela ägget skulle oket spruta ut.

Vilket problem försöker du lösa?

Vad jag gör är skäret ägget öppet med en bordkniv med en whack. Sedan skedar ägget ut med en sked. Det är snabbare och du får ett varmare ägg eftersom du måste låta ägget svalna lite för att skalla.

    
svaret ges 14.02.2017 18:17
1

Det är möjligt, och inte för svårt att åtminstone försöka.

Vittet kommer att ha en annorlunda textur än en pocherad ägg, men inte en miljon miles bort, och äggulan blir densamma (förutsatt att de kokas i samma mängd).

    
svaret ges 14.02.2017 17:49
1

Jag har just stött på denna situation idag. Jag lagar vanligtvis inte, men på grund av en otäck långvarig kallt köpte jag (bland annat) extra stora ägg. Jag skulle få dem att koka och sedan sätta dem åt sidan. För 12 minuter. Pojke, det var överdriven. Efter någon websökning fann jag att jag skulle ställa dem åt sidan i 5,5 minuter för rinnande äggulor. Det fungerade bra, men man var de svåra att skrälla. I både 5,5 och 12 minuter skulle jag dämpa ägget i kallt vatten för att göra dem enklare att hantera och skala.

Svårigheten i peeling antyder att de mindre kokta ägget, desto svårare att skalla. Detta experiment gjordes med ägg från samma dussin. Odd sak är, jag kan inte hitta omnämnande av detta på webben. Tvärtom finner jag motsatta påståenden. Jag undrar om ett sådant krav baserades på ett kontrollerat experiment.

Om jag hade några andra äggkokar hade jag koka dem längre om jag ville ha lättare peeling. Jag figur som ett sätt att koka de vita längre utan att koka äggulan så mycket längre (det är de vita som är i kontakt med skalet) är att lägga äggen från kylskåpet direkt i kokande vatten hellre än att få äggen att koka i vattnet. Detta beror på temperaturgradienten mellan ägginteriören och ytan, vilket är minimalt när ägget kokas.

Heck, om jag höll potten på brännaren för kanske ungefär hälften av de 5,5 minuter som nämns ovan för off-burner tid, följt av kallvatten dousing, skulle jag antagligen få en mycket bra gjort vita, med förhoppningsvis rinnande äggulor. Jag förväntar mig det här eftersom jag håller ytan på ägget vid kokpunkten, så det blir mer värme diffusion i ägget, åtminstone initialt, vilket innebär mer av en gradient. Jag måste experimentera. I vilket fall som helst, desto bättre har ytan av ägget gjorts, desto lättare är det att skrälla, enligt experimentet hittills

En annan sak som webbsökning har visat sig vara till hjälp är att lägga ättika till vattnet. Jag har ännu inte försökt detta.

2018-03-11 UPPDATERING: Mina experiment indikerar att jag kan faktiskt orsaka att den yttre viten lagar mycket mer än ytan, vilket möjliggör lättare avskalning medan bibehålla en mjuk äggula. Jag lade äggen direkt i vattnet efter det att det kokades, och jag höll vattnet på koka i fyra minuter. Den yttre äggula var verkligen bra gjort och lätt att skala. Det enda problemet är att jag orsakade för mycket differentiering mellan bra gjort utanför och undertonen inuti. Insidan var fortfarande ganska våt. Nästa gång försöker jag prova fem minuters kontinuerlig koka, som bör laga utsidan ännu mer, vilket gör det ännu enklare att skala, medan man odlar mer matlagning i äggulan.

Men jag kom över en realisering. Med en rinnande äggula vill jag verkligen inte ägget. Jag vill gå av toppen och skaka ut insidan. Så hela frågan om att peeling ett (väldigt) mjukt kokt ägg är snällt för mig. Jag kommer fortfarande att utföra 5-minuters koktest utifrån vetenskaplig nyfikenhet.

2018-03-31 uppdatering: Överför ägg direkt från kylskåpet till redan kokande vatten i 5,5 minuter innan du nedsänker dem i kallt vatten. Skal var lätt att skalla, och äggulan var fortfarande ganska springande, men mer kokad än tidigare försök. Jag tror att 6 minuter kokar är den söta platsen för rinnande äggulor. Återigen har mina experiment varit med "extra stora" ägg.

    
svaret ges 07.03.2018 05:37
0

Jag har en sak för äggsallad samt mjukkokta ägg, så jag gör regelbundet ett dussin åt gången, utan salt eller ättika eller förkrossning, och varje gång det här är vad som fungerar ...

Koka dina ägg till önskad färdighet (alla varierar beroende på antal ägg / pottstorlek / brännare inställning / etc.

Det här är den viktiga delen:

 • Avlägsna omedelbart från värme och dränering

 • Doppa / skölj med kallt vatten och upprepa tills värmen är borttagen - det betyder tills du inte längre kan känna sköljvattnet som värmer upp från äggets resterande värme. Alla säger att det här är att stoppa ägget från att laga mat i skalet, men orsaken till att det är kritiskt är att det kontinuerliga kalla vattnet gör att ägget svettar (orsakar kondens) mellan det vita och skalet och eventuellt initierar något litet krympning av ägget som hjälper separationen.

 • Låt dig sitta i några minuter ...

Peeling:

 • Peka ägget försiktigt på bordet eller räcka tillräckligt för att lätt knäcka skalet

 • Placera handflatan över ägget och rulla ägget försiktigt och bakåt på bordet och alternerande sidor. Applicera tillräckligt mycket tryck på ägget medan du rullar för att göra det knäckt när det rullar. Du kommer att veta hur mycket trycket ska vara för att du kommer att känna skalet skilt från ägget när du rullar det. För mycket tryck på ett mjukkokt ägg och du kommer att bryta det öppet.

 • Välj en lös plats och börja peeling. Du borde kunna avlägsna hela skalet i ett stycke om några sekunder. Jag har ofta gjort det på ungefär 2 sekunder. Ibland, beroende på hur du har rullat det, kommer skalet bara att plopas i två halvor. Det är ganska roligt hur upphetsad man kan få leta efter den ena gången beskjutningen.

Din framgång beror på dina sköljning och rullande färdigheter som du strävar efter att ett sekundskal. Övning ger färdighet. Lycka till

    
svaret ges 12.03.2018 17:50

Läs andra frågor om taggar

_ 19283 är det möjligt att Hulk flög till Asgard? [stängd]______ 34283 ___

Mark Ruffalo (som spelar Hulk) har informerat oss om att han kommer att vara med i nästa Thor: Ragnarok .

Jag vill veta om det är möjligt att när Hulk är i quinjet i slutet av Age of Ultron , kunde han ha hamnat i Asgard för att sedan visas i filmen?

    
______ azszpr109132 ___

Osäkra.

Det finns 4 sätt att komma från jorden till Asgard, som vi hittills har sett:

 • Genvägarna mellan riken. Vi ser att Loki använder en av dessa i Thor: The Dark World . Eftersom detta beror på närvaron av Rainbow Bridge-materialet, är det osannolikt att Hulk skulle använda detta. Han skulle antingen avsiktligt eller oavsiktligt använda Rainbow Bridge-material på jorden. Eftersom vi inte vet att Bruce Banner är kunnig om Asgardian intergalactic travel , verkar det osannolikt att han försiktigt skulle använda sakerna. Och eftersom vi aldrig har sett naturliga insättningar av Rainbow Bridge-material på jorden, är det osannolikt att han skulle snubbla över några.
 • Regelbunden intergalaktisk teknik, från Galaxens väktare . Peter Quill togs av Ravagers från jorden till galaxen som vi ser i Galaxens väktare , vilket tyder på att intergalaktisk resa via teknik är tillgänglig för Ravagersna. Men vi har inte sett någon indikation på att Bruce Banner har kunskap eller tillgång till denna teknik.
 • Bifrost, från Thor-filmerna. Detta skulle vara det troliga sättet för honom att komma från jorden till Asgard, förutsatt att det är där han är i Thor: Ragnarok . Det är den enda metoden han är känd att få tillgång till, men det är inte något som uppfyller specifikationerna för frågan, eftersom det inte är något som Hulk skulle uppnå genom att flyga runt i jet.
 • Mörk energi , vilket är en annan Asgardisk teknik / magi. Detta har samma problem som # 1, eftersom Banner sannolikt saknar den kunskap och teknik som finns tillgänglig för Odin. (tack CBredlow)
 • Det är värt att nämna att Joss Whedon ursprungligen ville att inkludera ett skott i Avengers: Age of Ultron som visar Hulk som flyger in i den övre atmosfären, men var förbjuden att göra detta. Det betyder att vid tiden för Age of Ultron , ville Marvel inte visa Hulk som bara flyger utanför världen, vilket tyder på att detta inte kommer att bli hur Hulk skulle komma till ett annat rike i < em> Thor: Ragnarok .

      
  ___ Return resa obligatorisk när du lämnar Australien? [stängd]