Hur reparerar jag den läckande toalettsmuttern?

0

Jag har en läckande toalett som jag försöker fixa (och pågår försvårar). Läckan verkar komma från mässmuttern till höger om fotot här:

Denna mutter har en bricka i det så förhoppningsvis ersätter antingen muttern eller brickan kommer att göra tricket. Kan någon rekommendera / hjälpa till med:

 • Om jag ska försöka byta hela muttern eller bara tvättmaskinen inuti den
 • Där kan jag köpa ersättningar till dessa i Storbritannien (jag vet inte vad jag ska söka på B & Q ...)
 • Om jag byter muttern, kan någon vägleda mig om hur man tar bort det här från röret (det verkade inte lätt gå!)
 • Det vita röret roterar för närvarande när jag försöker dra åt muttern (eller lossna). Eventuella rekommendationer för att stoppa detta för att få en tätare försegling?
 • uppsättning Jamie G 08.10.2012 20:38

  2 svar

  1

  Det kommer verkligen att finnas någon typ av gummi, silikon eller annan typ av flexibelt materialbricka i muttern. Tvärsnittet nedan visar att den typiska komprimeringsanordningen av denna typ fungerar.

  Närmutternstramarkomprimerarden"gummi" delen mot änden av det gängade plaststycket och runt utsidan av inkommande vattenlinje. Läckage kan uppstå från denna "gummi" -del som blir svår och oflexibel. Korin som tillsätts till vatten kan påskynda detta problem. Förstramning kommer kompressionsmuttern också att leda till problem. Ibland kan en frätande uppbyggnad på vattenröret också leda till läckageproblem. Vanligtvis är det en kombination av alla tre elementen och allt är OK tills det finns viss böjning i foget och sedan börjar det läcka.

  För att fixa det rekommenderas att byta kompressionsmutter och "gummi" -delen. Om inloppsröret är korroderat, rengör det med stålull. Om den plastgängade delen avlägsnas från tidigare åtdragning måste du också byta ut fyllventilaggregatet i tanken. Du bör kunna hitta ersättningsdelar på hårdvaru- eller hushållsaffärer. Ersättningsdelar är vanligtvis ganska rimliga i kostnad.

      
  svaret ges 09.10.2012 03:32
  1

  När du är under muttern är tvättmaskinen inuti, som antingen skulle vara en crox eller nylonoliv om det är en crox som bildas i kopparröret kan du bara Pit Teflon tejpa runt det för att återförsluta det, samma om det är en kopparoliv. Om det är en nylonoliv, använd bara en skarp kniv för att skära olivoljan och glida av den och byt ut den, men lägg inte oliven på samma plats på röret, eller det kommer inte att täta ordentligt. När det gäller att hålla den gängade plasten bara ett fast grepp med justerbara tänger är bra. Det ser ut att muttern har varit överdragna, vilket kan ha randat plastgängan ...

      
  svaret ges 08.10.2012 23:14

  Läs andra frågor om taggar