Vår kan jag få lågt vattentryck i sprinklersystemet fixat?

6

Jag har ett nytt hus som fortfarande är under garantin. Jämfört med minst två av mina grannar, vars hus byggdes av samma byggare och har mycket liknande sprinklersystem, sände min sprinklers mycket lågt vattentryck. Vattentrycket är så lågt att flera sprinklers inte ens distribuerar (det är att de inte kommer helt ut ur marken).

Jag demonstrerade problemet för byggaren, och han skickade ut två olika entreprenörer i följd (först var en sprinkler kille, då var en rörmokare) som har sagt att det inte är deras kompetensområde. Rörmokaren bekräftade att minskningen av vattentrycket var lokaliserad till sprinklersystemet (vattentrycket vid de yttre spigoterna var 55 psi, tror jag), som jag redan visste från anekdotisk erfarenhet, och sade att en bevattningsspecialist skulle vara den som skulle ringa .

Med tanke på hur de två senaste erfarenheterna har visat sig är jag tveksam till att berätta att byggaren ska ringa till en tredje entreprenör innan jag förstår de steg som behövs för att få problemet att lösa, för till den här tiden har jag bara var tvungen att ta vad entreprenören har sagt till det nominella värdet.

Så här är några detaljer jag skulle vilja veta:

 • Är det troligt att rörmokaren har rätt, att problemet kommer att kräva en bevattningsspecialist (genom elimineringsprocessen skulle jag förvänta mig att det är sant, men jag hade ingen aning om förekomsten av en sådan specialist innan rörmokaren nämnde det )?
 • Finns det några steg jag kan ta för att bättre förbereda mig för nästa entreprenör?
 • Finns det information som jag saknar att jag ska försöka samla in? Jag har i princip fått all denna information till byggaren och entreprenörerna, men vi har fortfarande inte kommit fram till en lösning.
 • Ingen av de två entreprenörerna spenderade mer än ett par minuter på att försöka diagnostisera problemet. När jag är ganska säker på att jag har rätt entreprenör, finns det någonting jag kan göra för att försäkra att han eller hon faktiskt arbetar för att hitta det exakta problemet innan jag försöker överföra mig till någon annan?
 • Anmärkningar:

  • Jag har inte märkt någon vattenpool i min trädgård, så om det finns en läcka i bevattningssystemet är det inte uppenbart var det är, men min gård ligger ganska skarpt för dräneringsändamål, så jag tror inte att Detta indikerar att det inte finns någon läckage.
  • Vattentrycket i huset är ganska bra
  • Vid varje steg har jag faktiskt tvungit att få alla att erkänna att problemet inte bara är att staden inte levererar mitt hus med tillräckligt med vattentryck, vilket överväger allt ovan, visar att detta är det slags problem som ingen vill hantera, förmodligen för att det är svårt och tidskrävande.
  • Sprinklersystemet är uppdelat i zoner, varav en bara har två sprinklers, så jag tror att det är osannolikt att systemet helt enkelt har för många ständigt springande sprinklers för att upprätthålla tillräckligt med vattentryck.
  uppsättning Shawn Furyan 24.07.2012 20:33

  2 svar

  7

  Tät linje

  Det kan vara en täppa i linjerna som matar några av sprinklerna eller täppt sprinklerhuvudet.

  • Ta bort alla sprinklerhuvuden (proceduren varierar beroende på huvudtyp).
  • Kontrollera och rengör huvudet.
  • Slå på systemet.

  Om du inte märker någon smuts eller gunk kommer ut, och trycket ökar inte i de låga flödena. Lossa arbetsplatserna och sätt på systemet igen. Om du fortfarande inte märker någon skillnad, kan du behöva gräva upp linjerna för att inspektera dem.

  Skadad linje

  Linjen som matar några av sprinklerna kan ha krossats, skadats eller brutits.

  • Häll de arbetande sprinklerna.
  • Slå på systemet.

  Om trycket i lågflödeshuvudena inte ökar kommer du sannolikt att gräva upp linjerna och inspektera dem.

  Inte tillräckligt med tryck

  Det kan bara vara att systemet inte har tillräckligt med tryck för att alla huvuden ska arbeta samtidigt.

  • Kepsa en av de arbetande sprinklerna.
  • Slå på systemet.
  • Upprepa.

  Om varje gång du lockar ett utlopp märker du tryckökningen i lågflödeshuvudena kan det vara att det inte finns tillräckligt med tryck för att använda alla huvuden samtidigt. I det här fallet kan du behöva få systemet att delas upp i zoner och bara köra en zon åt gången.

      
  svaret ges 24.07.2012 21:41
  2

  Det första Shawn sade var "nytt hus som fortfarande är under garanti". Så alla dessa detaljerade felsökningsförslag är verkligen förutom punkten. Byggaren är GENERAL entreprenören. Det betyder att han borde ta reda på vilken underleverantör som ska skicka ut för att analysera systemet och prata med dem för att få deras rapport och bestämma vad de ska göra nästa. Shawn borde inte behöva göra något av detta. GC har det allmänna ansvaret.

  Det kan vara användbart att rapportera till någon som är involverad att vattentrycket vid de yttre spigotarna testades och mättes vid 55 psi men det är inte ens Shawns ansvar.

  När det gäller eskalering tillåter de flesta stater licenstagare så att du säkert kan lägga lite på det sättet om du vill.

  Naturligtvis måste jag prata om debugging också. Tillgängligheten är begränsad med sprinklersystem men ventilerna är vanligtvis ovanför eller i en ventillåda. De kan ha några underhållsfunktioner som hjälper dig att få en uppfattning om vad vattentrycket i den delen av systemet är.

  Det finns också en funktion som kallas "flödesstyrning" på de bättre ventilerna. Om det inte är rätt inställt kan det enkelt orsaka dina symtom.

  En annan möjlighet är om ditt system har ett filter, det kan vara igensatt av skräp från konstruktionen. De är vanligtvis lätta att rengöra.

  Om du vill ha mer information, vänligen ge oss mer information som ventilmodell #, om du har ett filter etc. Men din byggare ska verkligen hedra hans garanti. Om inte, borde det finnas många sätt att få sin uppmärksamhet.

      
  svaret ges 25.07.2012 09:10