Hem > H > Hur Spelar Man C På Bas?

Hur spelar man C på bas?

Hitta tonerna

Basen har fyra strängar. På den näst tjockaste strängen, leta upp det tredje mellanrummet eller tredje bandet som det heter. Här har du tonen C. Om du spelar på den näst tjockaste strängen utan att hålla nere den, även kallat lös sträng, så får du tonen A.

Läs mer

Relaterad

Vem spelar Forrest Gumps mamma i filmen från 1994?

Sally Field har förändrats. Efter att ha spelat Tom Hanks flickvän i filmen Punchline fick hon rollen som Tom Hanks mamma i Forrest Gump. Field är tio år äldre än Hanks.

Är det svårt att spela bas?

Man kan lära sig att spela bas hyfsat ganska snabbt. Men sedan, när man vill utvecklas så blir det svårare. Var hittar man oktaven på basen? Alla toner finns i olika oktaver.

Försök hellre hitta dem så att du når bägge tonerna med vänsterhanden! Det där är användbart, kanske speciellt för basister som ofta använder oktaver för att variera sitt spel. Du ser också att samma ton kan finnas på flera olika strängar.

Kan man spela bas på gitarr?

Om det är vanligt med ackord på en gitarr är det betydligt ovanligare på en basgitarr. Eftersom en basist tenderar att spela en ton i taget finns det inget som hindrar att två av tonerna som utgör ackordet kan finnas på samma sträng. Dessutom underlättar det förstås en hel del om basgitarren har fyra strängar. Följaktligen, hur spelar man på en elbas? På en bas är det ganska enkelt. När du spelar en halvton mellan exempelvis C och D sätter du -iss eller -ess som ändelse på tonens namn. Beroende på om du höjer eller sänker tonen blir det, i det här fallet, ett Ciss (C#) eller Dess (Db).

Relaterad

Hur spelar man 3 5 2?

3-baklinjen har blivit mer populär de senaste åren. Starka löpande ytterbackar/backar kan användas både defensivt och offensivt. Två defensiva mittfältare används vanligtvis för att få uppställningen att fungera.

Vad heter strängarna på en basgitarr?

En elbas är stämd i tonerna E, A, D och G vilket är samma toner som gitarrens fyra tjockaste strängar. Vilken elbas ska jag köpa? Re: Absolute beginner - vilken elbas? Jag har en Fender modern player tele bas till salu - en perfekt nybörjarbas som håller lite högre kvalité än de flesta i den prisklassen. Gör det hela lite roligare också när man lärt sig "känna" hur man vill att en bas ska vara. Och det där med kort hals är en smaksak.

På motsvarande sätt, vart kommer elbasen ifrån?

Historia. Den första elbasen konstruerades av Audiovox på 1930-talet. Märket Fender tillhör de ledande, tillsammans med bland annat Yamaha, Ibanez, Rickenbacker och Warwick. En känd svensk tillverkare var Hagström. Var ska man trycka för att spela tonen G på strängen som heter B? Det finns bara ett undantag att lägga på minnet för att kunna stämma gitarren på ett korrekt sätt! När du kommer till G måste du trycka ner strängen på det fjärde bandet istället för att få fram ett korrekt Bsträngen under, inte på det femte bandet som med alla andra.

Hur ska man spela med högerhanden vilka fingrar använder man?

Högerhanden. När man spelar bas med fingerspel använd oftast pekfinger och långfinger. Låt tummen vila mot exempelvis mikrofonen för att få ett bra stöd, och låt pek- och långfinger röra sig avslappnat över strängarna.

By Joachim Ridgeway

Liknande artiklar

Hur passar jungfru med skorpion? :: Har Marilyn Monroe barn?
Användbara länkar