Hem > K > Kan Oxe Korsord?

Kan oxe korsord?

Synonymer till oxe

  • kastrerad tjur, stut; oxkött, nötkött; (vard.) drulle, drummel, slöfock, tölp.
  • Användarnas bidrag. nöt, jak, ök.

Läs mer

Relaterad

Är nära nog korsord?

Synonymer som ligger nära Användarbidrag är motsatta.

Kan oxe bli?

En oxe är en kastrerad hane av nötkreatur som är 3 år eller äldre. Innan dess benämns den stut. Oxe används i allmännare betydelse även om hanne av vissa andra idisslare, till exempel ren och älg. Till följd av kastrationen är oxen lätthanterlig och lämplig till dragare. Med hänsyn till detta, vad är skillnad på oxe och tjur? En tjur är en könsmogen individ av hankön av oxdjur, älg med flera hovdjur. Om tjuren är kastrerad blir den en oxe.

Kan den göra som fått stut?

Historia. Binamnet Stut är i äldre svenska beteckningen för en ung kastrerad hane av nötkreatur (kallas idag oxe), men kan under medeltiden ha haft en annan innebörd i formen ungtjur, eller aggressiv tjur som har fått sina horn avtrubbade. Man kan också fråga vad är en gärd? Gärd var i äldre tid en extra engångsskatt som togs ut för att fylla ett tillfälligt behov, till exempel för underhåll vid möten och herredagar, reparationer av slott o.d.

Relaterad

Kan fena vara korsord?

Att vara skicklig på, att vara expert på, att vara en haj.

Vad är URAR?

Ur är ett gammalt ord för det vi nu kallar duggregn. Ur är besläktat med grekiskans úron, ett ord som svenskan har tagit upp i formen urin. Man kan också fråga hur visar oxen intresse? Oxen har få intressen men är djupt engagerad i dem. Det brukar dels handla om något man bekvämt kan göra hemma, något handarbete till exempel. Och dels om något man gör utomhus, som vandringar.

Hur är en oxe i sängen?

OXEN. Oxen älskar sensualitet och gillar att ta lång tid på sig när det kommer till sex. En jungfru är den perfekta matchen för den kräsna oxen, och kommer att ta god tid på sig att se till att oxen njuter fullkomligt. Hur charmar man en oxe? Oxe. Du har en tendens att överanalysera in i minsta detalj och när du är på dejt kan du inte heller låta bli att granska personen som sitter mitt emot dig lite för noggrant. Du tänker alltid igenom en extra gång innan du gillar en bild eller ska skicka din crush ett sms.

Med tanke på detta, när blir en tjur en oxe?

Kastrerad tjur i ålder 1,5-4 år. Äldre än 4 år kallas den för oxe. Köttet från stuten har en bättre ätkvalitet än ungtjuren i o m att den blivit fråntagen lusten och frigör inte testosteronet på samma sätt som ungtjuren.

By Zysk

Liknande artiklar

Vem skrev Rigoletto? :: Vilket är det sämsta stjärntecknet?
Användbara länkar