Hur man beräknar basebollens magiska nummer

När basebollsäsongen slingrar sig, talas det mycket om det "magiska numret" för ett lag att klara första platsen. Det används för att snabbt avgöra hur nära ett lag är till sitt mål. Ett lag måste vara på första plats i den specifika tabellen för att verkligen ha ett magiskt nummer.

Det magiska numret kan aldrig gå upp. Det subtraherar bara. Ett lag kan inte ha ett magiskt nummer på nio på en dag och 10 nästa dag.

Hur beräknas det?

Den korta metoden: Ta antalet spel som ännu inte ska spelas, lägg till ett och dra sedan bort antalet spel framåt i tabellförlustkolumnen från närmaste motståndare.

Men det kan vara ännu lättare att göra det med en blick på tabellen om du kan följa den här enkla matematiska formeln: Spel på en säsong plus en, minus vinster minus förluster från andraplatsens lag. Eftersom spel plus en bör vara lika med 163 i alla fall kan det summeras som:

163 - segrar - förluster av andraplatsens lag

Innan säsongen börjar har varje lag ett magiskt antal på 163. Det skulle vara 162 matcher plus en, med noll segrar och noll förluster av andraplatsens lag.

Till exempel, om Team A är 90-62 med tio matcher kvar och Team B, andraplatsen, är 10-85, kan Team A: s magiska nummer beräknas enligt följande: 67 - 163 - 90 = 67. Så Team A har ett magiskt antal på sex med tio matcher kvar, vilket innebär att en kombination av vinster från lag A och förluster av lag B som motsvarar sex skulle ge division A titel till lag A.

När siffran når en

När det magiska numret är ett, betyder det att laget har vunnit minst en oavgjort för mästerskapet. När den når noll har laget vunnit titeln.

Det 'tragiska numret'

Motsatsen till det magiska numret är eliminationsnumret, eller det "tragiska numret", som är det motsatta av det magiska numret. Det är kombinationen av förluster och vinster från det främsta laget för att ett lag ska elimineras.

Vad sägs om wild card?

Ett lag kan vara på andra plats i tabellen men kan fortfarande ha ett magiskt nummer för jokertavlan, vilket är laget med det bästa rekordet inte på första plats. För att beräkna det numret, byt ut andraplatsen mot andra lag, inte på första plats och gör om formeln.

Ett exempel: Lag A har ett magiskt antal på nio i den amerikanska ligan öst över lag B. Det betyder att alla kombinationer av nio segrar av lag A eller förluster av lag B kommer att ge lag A divisionstiteln.

Men lag B har det bästa rekordet för alla andraplatser, vilket ger dem ledningen i jokertävlingen om den slutliga slutspelet i American League. De har 85 segrar och lag C, nästa lag bakom sig, har 67 förluster. Så ta formeln (162 + 1 - 85 - 67) och Team B: s magiska nummer för att få wildcard är 11.