Johnny intervjuade

Johnny Pag är en södra Kalifornien-baserad cykelbyggare som började i den anpassade världen, men är nu känd för sina prisvärda motorcyklar som är designade i USA och byggda i Kina.

När vi testade sin Pro Street-modell satte vi oss ner med Johnny för att prata om hans butik: hur passar hans nisch på motorcykelmarknaden, hur mottas hans "Made in China" -cyklar av tuffa inhemska fans, och hur planerar han att främja sitt varumärke? Här är ett transkript av vår Q & A-session:

... Vi har många människor som säger ”Kan jag få delar till det? Vad kommer att hända om det går sönder? ” Så jag insåg att det finns mycket värde i att stödja produkten. Vi letar efter återförsäljare som har samma inställning, och jag hatar att säga att några av de större återförsäljarna inte är så kundserviceorienterade. De är verkligen inte. Några av killarna som har sina namn på utsidan på skylten, de kommer att gå en extra mil. Det är killarna som kommer att vända och jobba hårt. Det är några av våra bättre återförsäljare som gör mycket bättre.
Finns det många delar på sidan, eller måste du importera dem och skicka ut dem?
De är alla här [i Costa Mesa, Kalifornien], vi har alla muttrar och skruvar här.
Drivs hela sortimentet av samma motor?
Ja. Det gör det enkelt, och det är därför vi fastnade med den 300 [cc-motorn] genom cyklarna för att hålla delarna i lager. Mycket av det här är för det mesta utbytbart.
Du är tydligt inriktad på nybörjare. Vad tror du att de vill ha och behöver på en cykel?
Stil. Det är den största saken. Det är vad min största försäljningsargument är; de tittar på cykeln och de är som "Wow, det är en riktigt trevlig stilcykel." Precis som Honda Rebel, är det inriktat på nybörjare, få någon i dörren. Dollar för dollar, du sätter en Honda Rebel bredvid en cykel som den du fick av [en Johnny Pag Pro Street], eller en Spyder, eller någon av mina cyklar, du tittar på två helt olika stilcyklar. Så jag tror att det är därför många olika människor är intresserade av dessa saker.
Dessa cyklar är riktigt bra för nybörjare när det gäller vikten - de är superlätta, 350 pund, det träffar bara många olika områden, cykelns värde. När killar tittar på cyklar, tänker de "Jag kan få den här cykeln för fem tusen dollar, har en 12 månaders obegränsad garanti från tillverkaren, den ser mördare ut, den kommer att få mig från A till B ..." Människor som det. Motorcykel killar, man. Vi gillar cyklar, det är vad vi gör.
Vilka andra typer av cyklar tror du att du kan göra? Ser du dig själv bygga fler cyklar som FX-3 (sportcykel)?
Jag är en helikopterkille, det är där jag jobbar. Sportcykeln, vad mitt varumärke handlar om är att hitta platsen för varje röv. Du är en sportcykelkille? Här är din sportcykel. Är du en helikopterkille? Här är din hackare. Om du är en styv kille av barhoppare, här är din styva. Det är vad vi gör.
Jag kommer antagligen att stanna i linje med chopper-grejerna. Streetcykel grejer är bra men det drivs mot riktigt avancerad prestanda. Du går på min cykel och någon som du kommer att säga att den här cykeln är ... ja, någon som jag som inte går ut och surrar runt på sportcyklar, lägg de två bredvid varandra och det är en sak, men om du ' Jag har en cykel som är så överkonstruerad och du lägger den bredvid min cykel, den är som ingen tävling, eller hur? Den är inte utformad som en 12 eller 13 tusen dollar racercykel, men du tittar på bilden och du tror att den är. Så det finns några förutfattade föreställningar som du måste komma över. Det är inte den riktningen jag vill ha.
Du har nämnt att anpassad cykelbyggnad gjorde det möjligt för dig att få en känsla för smaker där ute och vad folk vill ha. Vilken typ av utveckling känner du när det gäller trender och stilar?
Jag ska säga att cafécyklarna är tillbaka. Den typ av saker jag ser när du är på Sturgis eller Daytona är cafécyklarna som gör en stark comeback. Några av de knepiga solida panelerna, allt som är ute. Du vet, jag tror att mycket av det har gjorts. Det är allt gjort. Jag tror att majoriteten av människorna inte letar efter cyklar med luftrenare som ligger ovanför ditt huvud. De letar inte efter den typen av skit. Jag skulle säga att cafécykelbanor, de cyklarna kommer säkert tillbaka. Och det är vad jag också gillar, så jag är på väg den vägen och jag har några olika idéer om saker jag kommer att komma ut med.
Vill du någonsin bygga större deplacement V-twin-cyklar?
Många av mina återförsäljare frågar efter större förskjutningscyklar, så jag berättar alltid för dem att jag kan göra de större cyklarna, det är bara att de är mer pengar, de kostar mycket att bygga. Med tidpunkten och ekonomin gör det det svårt att göra en riktigt solid bedömning om det är rätt tid att göra detta eller inte. Med många av de större killarna, säger jag att de större oberoende produktionsmotorcyklarna, de skadar alla. För mig tycker jag att det är en bra tid att börja utveckla några av de större grejerna, så det är där jag är. Jag hoppas kunna släppa en modell eller två nästa år, och snälla gå därifrån och se hur det fungerar. Det är bara en fråga om ekonomin.
Tänker du vätskekyld v-tvilling? Nej, nej, nej ... Jag tänker luftkyld. Jag har jobbat ut några saker med killarna på S&S, och jag är inte riktigt säker på exakt vad som är det bästa att göra med det ännu. Jag kastar bara lite på idén, det är svårt att göra en bra ... Jag kunde komma ut med ett par cyklar, och det är inte ett problem. Att få det att hända är inte ett problem. Frågan är, kommer någon att köpa den? Eftersom killar som Big Bear och Big Dog är det inte lätt för dem att sälja motorcyklar idag. Jag vill inte vända mig och fokusera min energi på något som inte fungerar. Jag tror att det kommer tillbaka, men det handlar om att vara riktigt innovativ och skapa sätt att hålla priset nere. Och priset kommer alltid att spela en riktigt stor roll på den här marknaden nu. Det är precis som det är.
Speciellt om du är känd som killen som kan göra det till den prispunkten ...
Jag tror att det kommer att bli ett bra komplement till 300cc-grejerna, och nästa år ska vi göra de 350cc bränsleinsprutade cyklarna, vi kommer att arbeta med den affären och det kommer att ge oss lite mer kraft.
Det händer bara en hel del saker. Det som är bra med att jag är ett mindre företag är att jag kan flytta och växla riktigt snabbt, medan några av de större killarna inte kan göra det. Och så det är precis vad jag gör. Det här är riktigt bra år för oss, vi har så mycket händelser att det är fantastiskt. Det är bara en fantastisk sak, jag är väldigt glad att få vara en del av det.