Jungfrun och vågen älskar kompatibilitet

Jungfrun och Vågen är mycket speciella och båda har ett skarpt öga när det gäller att läsa andra.

Om det finns en antydan till något speciellt kommer det att hända direkt. En bra start här är en kort och obefintlig träff - en cocktail, kaffe eller en plats med mycket att observera och kommentera. Doppa tån i, snarare än att begå en lång natt, är vägen att gå.

Timing är allt med Jungfrun. Mindre är mer med detta tecken, åtminstone i att lära känna dig. Vågen är känd för att vara snabba ut ur porten, om de är intresserade, och tar på sig charmen.

Relationsegenskaper

Vågen vill beundras helhjärtat och för Jungfrun att hänga på varje ord. Vågen kommer till liv i en beundrares blick. Från början slår vi en hake. Jungfrun är inte en som visar uppslukande tillgivenhet och kommer definitivt inte att stryka någons ego bara för att vinna deras tjänst!

För kärleken till utsäde måste det finnas ett möte med ljusa sinnen i den måttlighet som Jungfrun gillar. Betrakta Jungfruens system som förfinat och känsligt. De måste smälta alla sina upplevelser långsamt. Om Vågen verkligen är intresserad vill de anpassa sig till Jungfruens mycket specifika smak och föreslå lågmälda datum utan mycket socialt tryck att utföra, se ut eller vara på ett visst sätt.

Vågen är en social varelse och gör människor lugna, men kan också vara en stor retning. Vågen är provocerande mentalt, ibland, som ett kardinal lufttecken. Titta på en Våga som skjuter kanten på en konversation på något sätt som behövs, och du ser att kardinaliteten (initierande) pågår.

Båda älskar att visa upp sina färdigheter i konversationskonsten. Jungfrun har en gåva för att analysera men kan växa för nervös om den alltid kastas ur balans av den framåtriktade vågen. Och om Jungfruen testas för svalhet inom en större krets av vänner kommer de sannolikt att gömma sig.

Jungfrun är av natur en eremit men kommer till liv med människor som uppfyller deras standarder. Ofta lockas de av människor som ger dem mycket utrymme samtidigt som de respekterar deras behov av att freak ut ibland och planera allt till minutia. Jungfrun är redan obeveklig på sig själva med trycket för perfektion. Om de känner att Vågen är överväldigad av sin stadiga, underskattade personlighet kan de ha svårt att gå längre med den.

Balansera

Jungfrun beundrar Vågens tydliga sinne och driver efter balans i alla saker. Båda är medvetna om att dejtas och inte ska, och kommer att försöka dyka upp i tid, komma med omtänksamma förslag och erbjuda kärleksgenstycken vid lämpliga tider. De är en bild av förfining, om de är något coola i deras kärlek. Jungfrun gillar att hålla sina affärer privata, så Vågen kommer att behöva begränsa tendensen att berätta allt.

En jungfru som är pressad för personliga detaljer kommer att skymma. Detta är en annan skillnad eftersom Vågen är zodiakens sociala skvaller. Många av insikterna från Vågen är lysande, men Jungfrun kan förlora förtroendet och undrar när det är deras tur att bli upplyst.

Datum är en chans att prata, som de båda älskar att göra, så att de pratar över varandra. Men Vågen glider lätt över ämnen, medan Jungfrun försöker analysera och komma med exakt tänkande på den aktuella saken.

Flitig och djävul-bryr sig

Jungfruens analytiska sinne som försöker krossa Libra's tankar är som Lilliputians som binder ner Gulliver. Med en Jungfru kompis får Vågen se livet ur ett annat perspektiv: marken. Vågen är ovillig över att tvingas fokusera på minutiae, och Jungfrun tycker att Vågen är lätthet och djävulens vård attityd frustrerande.

Ett annat område som blir klibbigt är vad som är värdefullt. Ofta är Jungfrun mer utilitaristisk än Vågen, som väljer vad som är behagligt för ögat. En jungfru som till exempel vill ha allt på sin plats kan lagra saker i plastbehållare, märkta och staplade. Den estetiskt orienterade vågen skriker ut, "Åh mina ögon!" vid brottet mot skönhet. En kompromiss kan vara andra typer av förvaringslösningar, som korgar eller korgar, eller vintagestammar.

Mikro och makro

När dessa två är synkroniserade har de en helhetsbild och detaljer täckta, och båda gynnas. Jungfrun hjälper Vågen att planera stegen för att förverkliga en dröm som fortfarande bara är ett koncept. Vågen lyfter Jungfrun ur mikrotänkandet för att erbjuda svepande utsikter. Men när livsmålen är annorlunda och de är redo att gå vidare är det svårt att flytta fokus tillsammans.

Jungfrun ser till att hushållet hålls ordnat, och Vågen levererar de konstnärliga prickarna. Vågen vet hur man skapar en atmosfär av skönhet, som blommor eller precis rätt dekor accenter. Jungfruens önskan om lugn är förenlig med Vågenes behov av ett lugnt bo. I jakten på helhet sätter Virgo ett dagligt exempel för Vågen som har en grundstötande effekt på denna luftiga karaktär.

Och Vågen påminner Jungfrun att sluta arbeta och njuta av lite fritid. Jungfrun blir irriterad om Vågen är för lat eller inte kan gå med i deras tankegång. Om små nit-picky saker blir avvecklade beteenden kan förhållandet fastna i en negativ slinga. Det finns utmaningar här, men också potentialen att njuta av inhemsk harmoni och en raffinerad, ren, högt inställd livsstil.

Vågen och jungfrun kärlekshistoria

Tänk på att kärlekskemi är mer än soltecknet. Se till Venus, månen och Mars för ett mer nyanserat porträtt av denna kärleksmatch. Heck, titta på hela födelsetabellen.

Uppåt: Båda klär sig för att imponera, har en medfödd känsla av rättvist spel, föredrar enkel elegans och är passionerade i sängen. De är insiktsfulla konversatörer, intellektuella, bokälskare, har höga standarder, de är socialt uppriktiga, de är hängivna en gång i ett engagerat förhållande och har vanligtvis ett brett socialt nätverk.

Nackdelen: Jungfrun är nöjd med mycket ensamhet, medan Vågen tycker att det är svårt att vara ensam. Jungfrun är känslig för retande, kämpar med försvar och kan känna att deras integritet invaderas när andra försöker komma nära. Jungfrun är en realist och Vågen är en idealist. Jungfrun är serviceinriktad, medan Vågen söker status.

Element och kvalitet: Mutable Earth (Virgo) och Cardinal Air (Libra).