Elvis presley: innebörden av tcb

Du kanske har hört talas om termen "TCB" och har ingen aning om vad den står för eller varför den är kopplad till Elvis Presley. Initialerna TCB. står för "Ta hand om affärer", vilket Presley kallade sitt band när han återvände till konsertkretsen 1969. Bokstäverna visas som en logotyp eller ett emblem tillsammans med en blixt, vilket betyder "ta hand om affärer i en blixt." Detta emblem användes i flera delar av Presleys smycken, inklusive hans berömda TCB-ring och halsband. "Att ta hand om affärer" var ett mantra och en stolthet för Presley och hans följe, känd som Memphis Mafia. Och du kommer till och med se logotypen när du besöker Graceland.

Efter ett decennium med filmskapning återvände Presley till liveuppträdande 1969. Hans återkomst kom under "68 Comeback Special." Tillsammans med reservsångare och andra showmedlemmar skulle det stora backbandet som skulle följa Presley på hans 1970-talsserie, inklusive stints i Las Vegas, bli känt som TCB Band.

TCB-bandet

Medlemmarna i TCB Band inkluderade Glen D. Hardin på piano, James Burton på gitarr, Ronnie Tutt på trummor och Jerry Scheff på bas. Dessa musiker var med på resan med Presley från hans triumferande återkomst till scenen i Las Vegas till sin död i Graceland den 16 augusti 1977, strax innan de skulle ut på turné.

Memphis-maffian var vad vissa människor kunde kalla Presleys "ja män", men i själva verket var många av dem vänner från hans gymnasietid och växte upp i Memphis-projekten, liksom hans tid i den amerikanska armén.

Media kom med namnet "Memphis Mafia", en grupp som är känd för att kryssa i staden med svarta kostymer och mörka solglasögon. Vissa rapporter säger att Presley gillade namnet, medan andra har sagt att han inte tyckte om anslutningen till mobben.

Hur som helst antog gruppen TCB som sin symbol. Det är till och med målat på Lisa Marie-flygplanet, som finns tillgängligt för turer på Graceland.

Tcb i musik

Låten “Taking Care of Business” skrevs av Randy Bachman, som också sjöng låten. Men låten och Presleys användning av ordstäv verkar inte vara kopplade. Aretha Franklin hänvisade också till det i sitt omslag av låten ”Respect”, där hon sjöng ”Take care, TCB.”

Graceland TCB-sviter

När du bor på Guest House at Graceland kan du välja en av TCB-sviterna. Elvis Presleys motto ”Taking Care of Business” är inspirationen för dessa imponerande sviter med matplats och vardagsrum. Sviterna ligger på olika våningar i Guest House.

Sviterna är en del av Graceland Guest House, en stor fastighet med två restauranger med full service, evenemangsutrymme och en teater med 464 platser för liveframträdanden och gruppevenemang. När du går i salarna ser du Elvis-memorabilia inklusive TCB-föremål med den ikoniska åskbultdesignen.

TCB-merch

När du besöker Graceland eller vill beställa online hittar du TCB-logotypen på allt från julgranstoppare till solglasögon. Och naturligtvis finns det t-shirts och tröjor med de välbekanta bokstäverna och blixtarna.