Handskrift av Aaron och Abe

6

Varför blir Aarons och Abes handstil skribent i Primer ?

Mitt antagande skulle vara att exponeringen av magnetfältet från de superledande magneterna vid uppbyggnaden av lådan fick händerna att flytta en fraktion (

uppsättning Son Car 06.05.2017 23:03

2 svar

4

Det finns inget absolut svar i filmen, men Aaron ger oss en aning om vad som händer i den här scenen (senare i filmen):

I can see the letters. I know what they should look like. I just can't get my hand to make them easily. Try comparing it to your left hand. Mine looks the same.

Tydligen har de drabbats av någon typ av neurologisk skada. Det finns många medicinska tillstånd som kommer att påverka handskrift, särskilt Alzheimers .

    
svaret ges 08.01.2018 06:18
4

Spoilers överallt. (Observera att det här svaret inte kommer att ge någon mening alls till någon som inte har sett filmen ännu.)

Aaron och Abe svarar aldrig definitivt på frågan i filmen. Men det finns en antydan i den tidiga scenen där Aaron rekryterar sin hand från maskinen. Han tycker att han känner något, men är inte helt säker på att säga "Jag vet inte om jag klarar det". Det är verkligen en ledtråd för publiken att neurologiska skador kan bero på exponering för dessa enheter. Aaron och Abe verkar inte tänka på det senare i filmen.

Den plats där de kopplar ur batteriet och maskinen fortsätter att fungera under en tid ger en möjlig förklaring till hur maskinen kan störa nervsystemet. Det indikerar att elströmmen i sitt experiment kan ha skickats bakåt genom tiden och därmed "dupliceras" genom att subtraheras från en alternativ framtid som aldrig händer och läggs till deras nuvarande.

Också glöm inte att förlust av handstil inte är deras enda allvarliga symptom. De ses båda blöda från öronen vid olika tidpunkter i filmen. I slutet verkar de inte ens oroade över det här.

I slutet av filmen har Aaron och Abe uthärdat flera påfrestningar som kan bidra till deras ökande hälsoproblem:

 • Långvarig exponering för maskinerna och den förändrade tidsströmmen. Den totala tid som de har spenderat inuti maskinerna i slutet av filmen är inte bestämd men det är en hemsk del. Mellan de tre gångna resenärer som gör det till den sista scenen räknas jag åtminstone:

  • 5 arbetsdagar plus en enda 4-dagars resa för Abe 1
  • en arbetsdag plus en 2-dagars resa till Aaron 3 (som registrerar berättelsen för Abe)
  • Aaron 1 håller minst tre 2-dagars resor, 20 arbetsdagar, en 4-dagars resa och flera övergångar på festen. Även Aaron 3 kan bara spekulera hur många gånger Aaron 1 upprepade partiets natt innan han fick det rätt.

  Allt detta i spetsen av vad till alla andra var bara tre dagar. Och detta räknar inte ens alla Aarons och Abe's som "kommer tillbaka i lådan" eller på annat sätt inte gör det till den sista scenen.

 • Sömnbrist. Aaron och Abe verkar vara överens om att sova inuti lådorna är onaturligt och inte lika restaurerande som att sova i sin egen säng skulle vara. Abe verkar också sova hemma på natten, men Aaron 3 använder åtminstone en del av nätterna för sina arrangemang. Båda är tydligt trötta och irriterande senare i filmen. Det är möjligt att om båda hade slutat använda rutorna under en längre viloperiod, skulle symtomen ha minskat eller försvunnit.
 • Medan esoteriskt är det faktum att det finns flera permanenta "kopior" av Aaron och Abe i slutet av filmen, öppnar möjligheten att denna onaturliga situation delvis är ansvarig för deras tillstånd. Aaron och Abe själva verkar aldrig överväga detta. Aaron säger även cyniskt att Abe använder maskinerna för att kopior av Aarons fru och dotter ska behålla sig själv.
svaret ges 22.12.2017 07:55