Does Lazarus Långt har ett skägg?

6

Jag lägger slut på en Lasarus Long Halloween-kostym, och jag har fått lite av en fråga. Jag har en vag påminnelse om en av Heinleins böcker som säger att Lasarus aldrig växte ett skägg, men googling visar sig inte någon hänvisning till den. Kommer någon ihåg några avsnitt som beskriver Lazarus antingen skäggiga eller säger att han inte kunde skära ett skägg?

    
uppsättning Bob Warwick 31.10.2012 18:50

2 svar

11

Han har vuxit en, ibland, men brukar inte beskrivas som att ha en; hans förslag om att man "ändrar sitt utseende" innebär att man inte är normal

Från " Tiden nog för kärlek " (när han berättar Ira om alla jobb han har haft genom åren.)

"Eventually I was chief stooge to the very official who had confiscated my ship and trade goods years earlier, and I was helping him get richer while getting rich myself. If he recognized me, he never said so - a beard changes my looks quite a lot. Unfortunately he fell into disfavor and I wound up with his job."

    
svaret ges 31.10.2012 19:39
2

Den långa familjen hade inte specifikt några anledningar att de inte kunde växa skägg (de flesta mänskliga undergrupper kan) men med framstegen i både teknik och föryngring ser jag inte någon anledning till att en person från det universum växer ett skägg utom som en påverkan.

Föryngring var relativt tillgänglig och prisvärd, så en person hade möjlighet att se lika gammal eller så ung som de ville. Människan hade vid den tiden de flesta böckerna om att Long var skrivet avancerad till en nivå där mänskligt utseende bara var en kosmetisk förändring.

Lazarus slog mig alltid som lite förgäves, så det skulle inte överraska mig att se honom aldrig växa ett mycket långt skägg, om han någonsin växte en alls. Det skulle vara ett skägg som är utformat för att visa honom som en raffinerad individ, något snyggt, aldrig en som skulle vara lång, vilket indikerar stor ålder (eller i hans fall visdom).

    
svaret ges 31.10.2012 19:28