Cracks i väggens inkonsekvenser

9

I den 11: e läkarens 1: a serie finns en historiabåg med sprickor som dyker upp över universum och tar bort människor från historien.

Men jag förstår inte, i några exempel är människor borttagna från historien (trupperna från byzantin och Rory), men på andra ställen verkar varelser verka för att kunna komma in och ut ur sprickorna efter vilja (Prizoner Zero och the Doktor när man kontrollerar skräp i sprickan).

Finns det någon åsikt om varför sprickorna har olika effekter på olika människor?

    
uppsättning Liath 15.06.2012 09:29

2 svar

3

Det allmänna förslaget (åtminstone så långt som Doktorn berör) är att han som tidskonst kan kontrollera sin kontakt med effekterna av sprickan. Han måste ge sig till det frivilligt innan det förbrukar honom.

Under den 11: e säsongen sägs att sprickans natur inte förstås fullständigt och kommer att genomföras av "Great Unasked Question" under säsong 12. Det är möjligt att tystnaden och loppet som Fångar Zero är från är involverad i denna större fråga och kan överskrida effekterna av sprickan.

Vi ser att en gång inom sprickan har doktorn viss allmän kontroll när han går bakåt och "svalnar" genom sin egen historia.

    
svaret ges 15.06.2012 23:47
0

Ja, det finns inkonsekvenser, men de är för det mesta toleranta. Det är kanske ett ögonblick som sträcker sig trovärdighet när doktorn sätter sin hand i en spricka, men det är inte dåligt drama för allt det när han drar ut en skadad bit av TARDIS (från framtiden).

Att göra en snabb lista är lätt att se att en spricka beter sig något som ett fönster. Du kan jag) se och höra saker (på andra ställen och gånger) genom en spricka ii) du kan passera saker (över rymden och tiden), trots en spricka iii) du kan sugas genom en spricka (tänk dekompression) och sluta att existera eller kom ihåg att ha haft alla spår av ditt intryck på spacetime borttagna och kanske iv) du kan göra din väg från en plats till en annan genom att passera genom en spricka. Vampyrerna i Venedigs episod verkar tillåta den senare möjligheten med vampyrerna (dvs Saturnin-varelser) som flydde genom en spricka som tillät deras flykt till jorden från ett fruktansvärt hot som de betecknade "tystnaden".

Det märkligaste som ses i samband med en spricka är när i det kalla blodet episoden en vit ljus omsluter Rorys döda kropp som den dras in i en spricka (såg från där doktorn och Amy står). Det förekommer tydligen något slumpmässigt och avsiktligt här, men det är oklart huruvida vi tittar på en teknikform som styrs från andra sidan sprickan eller om någon enhet kan använda energi från sprickan för att uppnå vissa ändamål. Rorys återkomst i Pandorica Öppnar som en självmedveten person (om än Auton) som kommer ihåg allt om Amy och doktorn är otroligt konstig, så mycket att doktorn märker honom ett mirakel, något han säger att han aldrig sett tidigare. Det sätt som dessa element är kopplade till är oklart, men det är rimligt att anta att det finns en anslutning.

    
svaret ges 22.12.2013 18:44