Generator carburetor problem, är det flottören?

2

Förhoppningsvis är detta en lämplig plats att posta:

Jag var tvungen att använda min generator idag och det gick bra i ungefär en timme men när jag gick ut för att kolla på det märkte jag att det var droppande gas från förgasaren! Jag stänger av det och stänger av bränslet och det ser ut att det kommer från ett hål på toppen av förgasaren. Om jag slår på bränsletillförseln börjar den droppa igen. Enheten startar inte för närvarande.

Jag släppte skålen och såg att den hade tuggummi i den. Typ av konstigt med tanke på att jag bara städat det före vintern och hade kört det under vintern utan problem.

Först, med flottören tryckt upp, skulle gasen droppa ner, vilket indikerar något fel med den ventilen eller gummed upp SO, jag använde carb-rengöringsmedel, rengjorde skålen och sprutade uppåt i carb. Jag sprutade också in i hålet att gasen kommer ut och låt den droppa ner genom. Jag flyttade flottören tillbaka och fjärde flera gånger. Nu verkar det fungera bra. Om jag låter flottören hänga, kommer gas ut i skålen. Om jag trycker på flottören stannar gasen flödande.

Jag tror inte att det finns gas i flottören, men jag är inte 100% säker.

Jag har dock fortfarande problemet, om jag byter skålen och slår på gasen, börjar gasen strax läcka från toppen av förgasaren genom hålet där uppe.

Detta är en Generac 5500 Generator förresten och en Briggs och Stratton motormodell 185432 0606E 99052149 förresten.

Vad tycker du är fel?

    
uppsättning Scott Szretter 16.07.2011 16:25

1 svar

4

Bottom line: din flottör gör inte sitt jobb. Kanske är det knäckt, och det gör det inte .... float.

När flottören kommer upp, ska den stänga nålventilen. Och du har visat att om man manuellt manipulerar flottören, fungerar nålventilen. Så din flottör är inte flytande.

Tid för en ny float, skulle jag övertyga.

    
svaret ges 22.07.2011 18:27