How snabbt växer Rocs?

5

Ett tecken har tillgång till ett roc-ägg. Jag skulle vilja träna ut vid vilken tidpunkt det kunde rida, och när det slutar att vara en söt fågel och förvandlas till ett manliknande monster som lokalbefolkningen kan motsätta sig att ha kommit med festen. Hur snabbt skulle det växa?

    
uppsättning altazu 24.05.2012 11:23

3 svar

6

Beror på vad du vill jämföra det med att jag tror

Jag kollade på Emu (som en av de största fåglarna idag) och deras kycklingar är fulla vuxit inom 5-6 månader, är de fortfarande omhändertagna efter sin far under denna tid (upp till sju månader) så kan anses vara "unga" under detta skede. De kan lämna boet inom några dagar så att de snabbt blir semi-oberoende.

Med tanke på storleken på en roc kan det sträcka sig lite mer, men även inom ett år kommer partiet att ha sig ett massivt djur som enkelt kan bära en karaktär, och eftersom de flesta djur uppfår en gång om året som kommer att bli den längsta markören för ålder.

Så går det här; Jag skulle ungefär extropolate:

Söt och fluffiga kycklingar: Upp till en vecka. Awww, det åt fingret.
Mobil och upp till storleken på en ponny: En vecka till en månad.
Mobil och farlig, växer till storleken på en elefant men fortfarande "ung": En månad till åtta månader.
Från denna tidpunkt bör djuret vara "ritt" till viss del, dvs träning för att klara av människor och belastningar på det är tillbaka ska vara redo för att det ska ha lite obehagligt lunatiskt fastsatt till det är tillbaka.
Helt odlad och en fara för alla och andra: Ett år.

Se till att de håller det väl matat!

    
svaret ges 24.05.2012 11:54
7

Ett tillvägagångssätt är att fråga dig själv hur fort historien kräver att den växer? Om det inte uttryckligen beskrivs i 50 Fathoms reglerna, så är min känsla att det skulle vara öppet för tolkning, och att du bör göra vad som behövs för att göra ett intressant äventyr för Rocs ägare.

    
svaret ges 24.05.2012 11:57
5

Detta har faktiskt inget svar! Här är en del bakgrund som förklarar varför:

 • Savage Worlds inträde på roc beskriver inte deras livscykel, så det finns ingen Savage Worlds canon att svara på.
 • Utanför Savage Worlds är Roc ett odjur av arabisk mytologi, så det finns ingen tillförlitlig, enda källa för att gå tillbaka till för mer information om Roc.
 • Vidare hävdar alla versioner av den mytologiska Roc att det är en unik varelse, inte en art, så myter om Roc är inte ens användbara för att svara på en fråga om en viltvildsart av roc.
 • Savage Worlds innehåller utan tvekan roc-as-arten eftersom Dungeons & Drakar gör. Men även upplagan av D & D, som hade mest detaljer om ekologi och vanor hos varelser (AD & D 2: a upplagan), stör inte hur länge hatchlings tar att mogna.

Det betyder att det är upp till dig! Det finns några sätt du kan bestämma detta.

 • Bestäm vad som är bra för spelet och gör det.

  • Om du vill att den här barnen ska kräva någon seriös investering hos ägaren, gör det länge, som ett år. Om spelaren inte är intresserad av att sköta denna monströsa fågelton kött varje dag, varje dag i ett år, så kanske lite Billy inte är redo att vara ansvarig för ett husdjur. Kanske bör de börja med en ponny eller en miniatyr jätte rymdhamster .
  • Om du bara vill hoppa över den gigantiska fågelsången, gör det relativt snabbt.
 • Försök att räkna ut vad som är meningsfullt. Några saker att tänka på:

  • Den roc är enorm . En elefant tar 10-12 år för att nå ung vuxen ålder, och en roc är en storleksordning större, så du kan med rätta säga att de tar 20 eller fler år för att nå full mognad!
  • Å andra sidan är en roc en fågel och har sålunda betydligt mindre massa för sin massa, så att åldersåldern går ner i elefantområdet ger en viss mening.
  • En roc är också en köttätande rovdjur och som sådan måste och kan växa snabbare än en långsam växtätare, så att du kan minska den igen under ett år eller två för att nå ung vuxen ålder.
  • Roc kan antingen vara stora "normala" varelser eller magiska djur. Om du bestämmer dig för att rocs i din värld är magiska djur, så kan du rimligen öka eller minska hur lång tid det tar att mogna som du vill.
Så länge det tar hatchling rocs att mogna till unga vuxna kan det ta allt från "ej tillämpligt" (till den unika Roc) till 20+ år och var som helst däremellan.

    
svaret ges 24.05.2012 20:33