Can en grå regnskydd fyllas på?

10
Grå regnskikt är gjord av Feywild rain med en mindre ritual. Spelare kan sträcka den på marken och ta ut vatten från det, men det här "tömmer" kappan och gör det kortare varje gång. Kan det fyllas på med att använda vanligt regnvatten eller burkar av Feywild regnvatten sparat för detta ändamål? Eller skulle kappan förstöras i försöket?

En av mina spelare frågade mig det här eftersom pappan till sin dator gav honom den kåpan, och han vill inte köpa någon annan. Sanningen är att han bara är snål, men lyckades ändå få mig till en nypa.

    
uppsättning Zeracool2k 11.09.2013 22:41

3 svar

10

Inga fria påfyllningar ...

RAW det finns inget listat sätt att fylla på kappan när det börjar användas.

Från kompendiet:

created through the performance of a minor ritual. The garment looks and feels like a normal wool cloak, except that it keeps its wearer completely dry in the rain. When the cloak is spread out on the ground, it becomes a puddle of pure rainwater. You can turn the pool back into a cloak again by grabbing the water (a minor action), or water can be taken from the pool using a cup or a similar vessel. Doing so gradually uses up the cloak’s material, making it shorter every time it reverts to a garment, until nothing is left of it after 2 gallons of its water are consumed.

Posten anger uttryckligen att det är upptaget (delvis eller fullt) när vatten tas ur det, och förutom att det inte nämns om påfyllning, anges uttryckligen att när 2 liter vatten förbrukas att det är borta. Eftersom det är ett magiskt objekt skapat av en ritual, vs. en sann magisk objekt i D & D, skulle jag säga att den bara bär ut genom användning och en ny måste skapas via den mindre ritualen igen.

    
svaret ges 12.09.2013 03:09
9

Regler-som-skrivet, det går inte att ladda Grå regnskydd . Men jag tror det vore rimligt att tillåta regnvatten att återställa kappan.

För det första är det ett billigt objekt utan kampfördelar. Dess förmåga att skydda från regn och omvandlas till en pöl är rent berättande, förutom en: det låter dig bära 2 liter vatten som väger 16,7 pounds i föremål som väger bara 3 pund.

Den rituella Gör hela kan du reparera objekt för 20% av baskostnaden , eller 4 gp i det här fallet. Det riktar oss till vårt reparationsvärde vid 5 sp per kvarts vatten. Det är så billigt att vara försumbar.

Jag rekommenderar att man kräver regnvatten för att ladda det, snarare än bara vatten. Den passar tematiskt och innebär att du måste fylla på kappan utanför fängelsehålan, vilket gör det till en intressant begränsad resurs.

    
svaret ges 12.09.2013 21:10
6
Grå regnskikt skapas genom prestanda av en mindre, obestämd ritual.
Som många andra i spelet används ritualer för att ge olika råvaror, från att samla andar till att förbättra monteringen till - i detta fall - skapa en kappa från regnvatten.

Eftersom de flesta magiska föremålen kan utformas med en ritual, kan vi lätt jämföra priset för det obeskrivna ritualet som behövs för att skapa kappan. Beskrivningen av kappan själv berättar vilka ytterligare villkor som behövs.
Jag lämnar till dig den här nya ritualens homebrewing, enligt dina egna smaker och balansbehov.

Det är dock ett andra problem, och det är att den här märkliga kappan ska vara viktig för karaktären, att vara en gåva från sin far. Du kan väsentligen gå på två sätt.

Eftersom kappan inte är listad under magiska föremål, kan Gör hela ritualen kunna återställa den; eller homebrew en ny ritual som kan fylla på (till ett pris som står i proportion till den saknade längden) kappen.

Om du väljer det här sista alternativet bör du noggrant överväga att din stingy spelare inte kommer att bli lyckliga om du prissätter den här ritualen så högt att påfyllning säger att 50% av kappkostnaden kostar mer än 50% av att göra en ny; medan en ritual som möjliggör påfyllning istället för att tillverka ny, borde troligtvis kosta lite mer för det förbättrade verktyget.

@ DampeS8N får mig att märka hur du kan använda den ritualiska smaken som det fylls på som en påfyllning. Samma kostnadseffektivitetshänsyn gäller.

    
svaret ges 11.09.2013 23:24