How arbetar Lure of Flames?

8

Jag har läst Lure of Flames-reglerna i V20-versionen av Vampire the Masquerade och de verkar oklara för mig.

Fire conjured by The Lure of Flames must be released for it to have any effect.

Emellertid

System: The number of successes determines how accurately the vampire places the flame in his desired location (declared before the roll is made). One success is all that is necessary to conjure a flame in one's hand, while five successes place a flame anywhere in the Kindred's line of sight.

Eftersom jag förstår det, tillåter kraften användaren att välja var flammorna uppträder. Då måste de "släppas". Vad betyder detta?

Visas de i användarhanden och han måste sedan kasta dem som en eldboll? Visas de vid deras slutliga destination men användaren kan välja när man ska "släppa" dem? Kan du få dem att visas på någon och inte göra någonting, använda det som ett hot mot intimider? Kan du släcka flammorna istället för att släppa dem?

Kan denna kraft användas som en direkt attack? Kan det dodged?

    
uppsättning Kethryweryn 05.11.2013 18:14

2 svar

6

"Released" betyder att den blir trollad någonstans utanför thaumaturgens egen palm.

Enligt v20-reglerna bestämmer antalet framgångar noggrannheten i placeringen av flamman. Du måste ange storleken på flamman (bestämmer svårigheten) och önskad placering innan du rullar (bestämmer framgångar som krävs).

Om du vill att den ska visas i din hand krävs det bara en framgång. (Användning av något ovanför en flammad flamma i det här fallet rekommenderas inte ...) Fem framgångar innebär att du kan placera den någonstans inom synfältet. Det anges i v20 att du som tumregel behöver en framgång per 10 meter avstånd. När rullan är framgångsrik, behöver man inte kasta eller på annat sätt placera flammen, det visas omedelbart på önskad plats.

När det är i din handflata, kommer det inte att skada någon som inkluderar dig själv, eller kan det kastas. Det kommer att fungera som ett ljus och ett verktyg för att skrämma skiten ur andra släktingar. Om den placeras någon annanstans blir den omedelbart en aktiv flamma som orsakar skada och rötschrek. På den punkten kontrollerar thaumaturgen inte längre elden och kan inte släcka den.

Dodging beskrivs inte i boken, men för mig verkar det som om det kan dämpas som en varierad attack om offeret har sittande över caster och vet vilken flammas lock som är. (Det är svårt att bestämma att någon kommer att ställa dig i brand om han bara tittar på dig.)

    
svaret ges 06.11.2013 13:32
6

Jag kan tyvärr inte hjälpa till att klargöra version 2.0-reglerna, men om du letar efter lite förtydligande om hur man eventuellt hanterar denna förmåga, citerar jag från "Vampire: The Dark Ages" (WW 2800 - 1997) per dess beskrivning av Creo Ignem :

The flames cannot burn objects until they have been released by the Cainite. Therefore a "palm of flame" does not burn the vampire's hands and create aggravated wounds -- it only produces light. Once the fire has been released, however, it burns normally and the character has no control over it.

System: The number of successes determines how long the fire may be "held" before being released -- one minute for each success gained. The Storyteller may require a Perception + Altertness roll to place the flame in the desired spot.

Så de viktiga bitarna verkar vara:

  • White Wolf ersatte

The flames cannot burn objects until they have been released by the Cainite.

med

Fire conjured by The Lure of Flames must be released for it to have any effect.

och sedan byta ut systemet för kontroll och placering. Syntesen verkar vara att flammen är "placerad" (visas i hand eller någon annanstans i synfält), sedan "släppt" (dvs tillåtet att göra skada). Argument mot "fireball" -hypotesen (trodde jag har läst online av personer som spelar det på så sätt) skulle vara dubbelt enligt min mening:

  • Rangordna strider mot fysiska föremål inkluderar fingerfärdighet (fingerfärd + skjutvapen, fingerferdighet + bågskytte för mörka åldrar)

  • Thaumaturgy disciplines som rör rörligt fysiskt objekt, transmutation eller animering (Movement of the Mind -> 2nd Ed., Rego Aquam (vattenmanipulation / skapande), Rego Elementum ("jord" manipulation / animering) - > Dark Ages) lita inte på Alertness.

Som sagt är det tydligaste argumentet för en strategi för "nå ut och röra någon" är Rego Tempestas (vädermanipulation - mörka åldrar):

When summoning a lighting strike the player must roll Perception + Archery to attempt to hit a specific target.

Men när man använder Perception, handlar det fortfarande om Archery (Dark Age-versionen av skjutvapen). Observera också att "plats" används i båda versionerna, inte "starta" eller liknande.

Tillhandahållande av ovanstående (plats och frisättning) verkar intimideringstaktiken låta om du skulle klargöra "hållandet" (t ex före "frisättnings") -fasen, eventuellt med en andra rulle eller något annat system av din egen utformning. Om ditt mål skulle kunna röra sig kan det dock inte fungera (t.ex. flammorna stannar på ungefär ett ställe - även om det var din hand, kan du fortfarande fånga ditt mål. Det här är Dodge som spelar in.) Direkt " attack "uppenbarligen kommer från att" släppa "flamman nära nog ett mål för att sätta på elden.

Självklart är inte ett alternativ när kontrollen har gått upp, men jag skulle tro att det skulle skingras oskadligt om det inte är i kontakt med någonting som är brännbart en gång "släppt" (t.ex. i luften, över sten, vatten etc.) i "höll" -formen verkar ganska mycket ur frågan om du använder Dark Ages-tillvägagångssättet (t.ex. du har en tidsbegränsning på kontrollen innan den blir "out of hand", så att säga.)

Såsom det står, har de människor jag spelat med alltid använt reglerna för mörka åldrar med andra utgåvan riktlinjer om vi kände att vi behövde dem. Observera att vi också tillåter placering i allmänhet bakom objekt (till exempel ett delvis blockerat fönster) om det finns en rad av plats till åtminstone en del av destinationen (svårare än obestämd). Andra riktlinjer och antaganden som presenteras är i stort sett slutsatserna vi har kommit till om vår tolkning av denna disciplin. Så jag antar att du kan kalla det våra "husregler".

    
svaret ges 06.11.2013 08:58