Could möss flyr fällor eftersom fällorna återanvänds?

5

Vi har fångat 6 eller så möss med de klassiska snäppfallen. Att vara sparsam, vi försökte tvätta och återanvända fällorna. Vi får blandade resultat.

Mössen klibbar klart maten (jordnötssmör, ost) och rymmer fällorna. Det enda vi kan identifiera som är annorlunda är fällaåteranvändning. Eller är det något annat pågår?

Obs! Vi är och kommer att förbli ett hem utan katter.

    
uppsättning RJo 03.02.2015 05:41

7 svar

3

Det är osannolikt att det är ett stort problem med återanvända fällor. Kontrollera bara att det inte är lite rost eller något som utvecklas som orsakar dem att hålla fast.

Du kan prova en torg med choklad som betet. Om du värmer stiftet på utlösningsplattformen kan du trycka på chokladet och det sitter fast där. Det gör det svårare för mössen att komma undan med betet.

    
svaret ges 03.02.2015 09:59
3

Jag har personligen flyttat till facken "plastost" och använder dem utan bete (annat än den antagna, och förmodligen fiktiva IMHO, "lukt i plasten".

De har ett stort målområde och en utlösare av justerbar känslighet - om det blir trängt, blir det utlöst. Jag återanvänder dem utan onödig vård (jag lämnar dem ut i vädret en stund om de är täckta med musblod - om de får en ren död, tar jag bara bort musen med en plastpåse eller handskar och återställer den.)

Jag placerar dem som sannolikt ser fläckar, och ibland ordnar hinder för att styra mustrafik i dem - och jag använder multiplar på en plats.

Alla betade fällor kommer tyvärr att välja smarta, hungriga möss.

Den sista musen jag tog bort (söndagskvällen) var i en 2-årig (minst) fälla som har fångat 6 eller flera möss under de senaste 4 månaderna, och är något rostigt med förvrängd trä (det har varit vädret behandlingen några gånger.) Rostet verkar inte påverka dess funktion, fast jag är säker på att våren kommer att bryta så småningom.

    
svaret ges 03.02.2015 17:20
1

Jag tror att det kommer ner till lukt, det du och den döda musen. Sanitera dem över kaminen i några sekunder. Ecnerwals "weathering" -teknik fungerar förmodligen lika bra eller bättre.

Mice have a very keen sense of smell. If they start to avoid traps, it could be because they sense a human smell around the trap. That is why it is always best to wear gloves when handling mouse traps. You also need to clean mouse traps thoroughly.

This is one reason why some people think mice are very smart, and can work out that Victor mouse traps are dangerous things for them. It’s actually more likely that they sense the build up of the smell of death on the trap, or the build up of a human smell through repeated handling. They will likely not know that the trap can kill them, just that a dead mouse was there, or that a human was there, and they would rather not be there. -Are mice smart enough to avoid traps? -pest-control-products.net

    
svaret ges 04.02.2015 06:00
1

Mus och råttfälla fungerar bättre med tiden. När han talade till en skadedjursbekämpare angav han att fällorna ursprungligen luktade mycket främmande för möss och råttor. Förra gången jag var tvungen att fälla råttor satte jag beten, men avstängde fällor ut så att fällorna skulle hämta gnagarnas kroppsoljor. Nästa dag, efter att betet var borta, satte jag beten på (gammalt bröd täckt med jordnötssmör, fastnat fast där) och satte dem. Jag fångade tre råttor på en dag, med samma fällor tillbaka till baksidan. Priming dem utan att vara inställd och återanvända dem ökar tydligt deras fångstförmåga. Jag kan intyga att detta fungerar med råttor: Jag fångade 16 råttor på tre veckor med samma fälla.

    
svaret ges 04.02.2015 06:09
1

Jag hade samma problem med de klassiska snapsfallen: en jordnötsblomma skulle bara slickas bort. Min lösning var att lägga ett rörband runt avtryckaren och betet, så att det var svårt att få allt jordnötssmör; På det sättet skulle musen sluta dra och tugga, och snappo.

    
svaret ges 04.04.2016 20:29
0

Vi hade en liknande erfarenhet och det visade sig att vi tyvärr hade mus och råttor! En råtta kan resa en musfälla och flyga oskadd eftersom de är betydligt större. Du kan prova ett par av de stora råttfällorna med jordnötssmör också. Du kan också försöka placera musfällorna i mitten av en limplatta. De skulle fastna när de försökte fly.

Lycka till!

    
svaret ges 04.04.2016 19:27
0

Smashing a rosin ner, på utlösningsplattan med vanliga, trä, snapfällor är ett bra sätt att få musen att begå sig. De kan inte lätt avlägsna betet utan att engagera fällan.

    
svaret ges 07.07.2016 14:03