Jag reparerar jag gips runt ett badkar?

5

Jag har ett område med gips som ligger bredvid min badkar som har blivit mjuk och smula. Mestadels hålls tillsammans av färg & caulk nu.

Jag är ganska säker på att jag förstår varför. Vi får lite vatten stänk tillbaka från duschen och kommer ner på sidan av badkaret / väggen. Jag vet att vi använde "rätt" gipsmur (grön / blå), men jag är säker på att den bara kan motstå så mycket missbruk (det är inte avsett att fodra din pool).

Jag tror att min bästa lösning är att skära ut den delen av torrväggen och ersätta den med en bit cementplåt.

Mina frågor är nu (vilka alla är relaterade till varandra):
 - Är det här rätt lösning?
 - Om så är fallet, kan jag göra övergången mellan cementplattan och gipsskivan med gipsmassa, eller har jag spricka öppna en påse med tunna uppsättningar?  - Om så är fallet, hur gör jag sin finish fin (kör bara en skiff av gipsskivförening över den)?

    
uppsättning BIBD 23.07.2012 18:52

2 svar

3

Jag har inte erfarenhet av det, men det finns glasfiberöverdragna gipsprodukter tillgängliga. Om det inte är tillgängligt rekommenderar jag att du använder 1/2 "James Hardie Tile Backer Board. Den släta sidan är jämn nog att måla. När det gäller tapning skulle jag använda ett glasfiberband och en blandad blandning som Sheetrock 90, som hårdnar bättre än förblandad gemensam förening.

Men för att verkligen fixa problemet permanent skulle jag dra ner den 18: e botten av gipset hela vägen runt badkaret, byt ut det med Hardie Tile Backer Board, täck det med Schuter KERDI och avsluta med kakel. Google eller Bing för att få mer information om dessa produkter och hur man använder dem.

Tips jag hämtade upp från Mike Holmes: Kör inte kakelskivan över tubflänsen som går upp i studsarna. Stoppa kakelskivan ovanför flänsen, fyll i tinset och täck med KERDI. Använd KERDI-FIX för att fästa en 1/8 "-vikt i KERDI mot baddäcket.

Det här antar att detta bara är en badkar utan dusch.

    
svaret ges 27.07.2012 14:00
0

Gipsmurförening är oftast vattenlöslig.

Reparationsmetoden beror på användningsfallet och önskad typ av yta. Om du tar bort gipset kan du ersätta det med en cementplatta som kan tejpas med specialband och förband. Betongbrädet kommer att ta en struktur lika bra som gipset (men notera att den valda texturen kan vara gjord av vattenlöslig lera också).

Tänk på att om du har så mycket vattenskada på gipset kan du få fukt i hålrummet.

Grönplatta, medan den fortfarande används ofta, är det verkligen ett bra fuktförseglat substrat. Tänk om du behöver lägga någon form av ångspärr bakom väggkortet.

    
svaret ges 23.07.2012 20:09