Short berättarkälla för "ull"

6

Jag kommer ihåg mycket tydligt att läsa en kortfattad historia om science fiction år sedan, som EXTREMELT påminner om "ull" sikt. Jag skulle verkligen uppskatta någon som kan identifiera den, för med vilken liten jag vet kan jag inte hitta något på Internet.

Den äldre historien är också inställd efter apokalypsen. Under en okänd tidsperiod har människor varit begränsade till en underjordisk miljö som kallas "Festiv" (avslöjade under historien som en korruption av "Fallout Shelter Five". Berättelsen handlar om att för att hålla kontrollen är myndigheterna berätta för alla att luften utanför skyddet förgiftas. Det finns en gammal man i berättelsen överst på skyddet som håller duvor och alla tycker att han är galen för att utsätta sig för korta perioder för den giftiga luften, men han berättar för dem att han är så gammal att det inte längre betyder något för honom. En yngre man är inspirerad av den gamle mannen och i slutet av historien öppnas huvudluftsluckan och andas - och luften är inte längre giftig och konsekvenser) kan alla lämna.

Eventuella idéer?

    
uppsättning user15385 25.07.2013 18:13

2 svar

4

länk

När man sätter igång google översätt från ryska till engelska, avslöjar den en berättelse av Michael Coney och det titlar historien "Shackled Mind"

Google-sökningen efter "Fallout Shelter Five" i citat kom upp med sidan

    
svaret ges 23.10.2013 15:03
3

Enligt användarens14111 kommentarer är det troligt att Michael Coney s "Mind Mindon" ( ISFDB länk ). Gör en tvär översättning från en Tyska versionen av Bildskärmen hittades i omlopp , de diskuterar hur namnet på skyddet, Festive, var en korruption av "Fallout Shelter Five".

    
svaret ges 29.01.2016 21:11