Var Prince Adam verkligen 11 när han förvandlades?

46

I skönhet och odjuret (1994 Disney-versionen) kan vi härleda prins Adam (åldern) när han först omvandlades till att vara 11. Det här är från två saker:

 • " Rosen, som verkligen var en förtrollad ros, som skulle blomstra fram till sitt 21: a år " Författare
 • " Tio år har vi rostat ... " ~ Lumiere
 • Så vi kunde dra slutsatsen att Prince Adams var bara 11, ensam i slottet när den förtäckta förtrollaren kom och knackade ... men är det verkligen hans ålder?

  Hanserverkligenutöver11här,mendetärintelättattberätta.Lumiereöverdrivernärhansäger10år?Varhansåldrandeförsenad(detstår"21 år" inte "födelsedagar" eller "tills han blev 21")? Finns det någon hänvisning till ett svar från andra berättelser av denna historia (av vilka finns det många ...)?

      
  uppsättning AncientSwordRage 27.03.2012 16:19

  4 svar

  14

  Jag tror att det är helt möjligt att han kunde ha varit 11, trots Disney-glidningen, så att han verkar mycket äldre i glasrutan-fönsterintro. Kom ihåg att han inte var ensam i slottet - alla tjänare var också där (som de blev förvandlade med förbannelsen också). Och i de dagar i Frankrike kan hans mamma och pappa ha varit i kungens domstol i Paris (eller var det än var i dessa dagar), och lämnade den unga prinsen med en styrmann och tjänare att ta hand om honom.

  Frågan är att jag antar, varför prinsen svarar på dörren mitt på natten och inte butleren?

      
  svaret ges 17.04.2012 10:43
  13

  Det här är en fantastisk fråga som jag ofta har funderat på. Och det är inte bara de två punkter som vi kan använda för att härleda hans ålder, det finns också det strimlade mänskliga porträttet av honom i västra vingen som Belle ser. Det är detta porträtt (särskilt hans ögon) som hjälper henne att verkligen känna igen honom efter omvandlingen i slutet. I detta porträtt är prinsen verkligen inte 11 ... faktiskt verkar det som om han inte har åldrats en dag från det att porträttet var måttat till dagen blir han mänsklig igen.

  Chip är också mycket ung ... kanske 5 år gammal. Chip ålder frågar frågan: Var han född som en kopp eller var han 5ish när förbannelsen gjordes i första hand? Kanske stoppade tiden för att flytta inuti slottet även när tiden förflyttades till omvärlden?

  Det finns ytterligare en fråga som jagar mig, om det bara var 10 år varför har byn helt glömt prinsen som bodde nära. Visst, den kungliga familjen där samlade skatter eller hyllning eller något ... rätt?

      
  svaret ges 13.11.2012 18:52
  8

  Jag såg nyligen "Förtrollad jul" och kan helt se efter Adams kroppsspråk och talmönster att han förmodligen var 11 på den ödesdigra julafton.

  Om du tittar på det färgade glaset för att urskilja prinsens äkta ålder, ser du på fel plats. Skildringar av människor i färgat glas är vanligtvis mer symboliska än bokstavliga om en persons status. Dessutom verkar den klädsel som prinsen i det glaserade glaset är mer reflekterande av medeltiden än i 18th century France (när händelserna i filmen äger rum). Jag tror att prinsens likhet, sett i det glaserade glaset, är mer en symbol för hans samhälleliga ställning (fast av tydliga skäl kan vi spekulera att prinsen löst kallas prins och inte är av kungligt blod; han är mer sannolikt son till en herre eller annan styrande ädel) än av hans verkliga utseende.

  Om du tittar på prinsens likhet i sitt slitna porträtt ser jag orsak till förvirring eftersom han ser ut att vara nästan samma ålder i porträttet som han gör när han blir mänsklig igen (men kanske också lite yngre . Låt oss säga ... om ... 17). Detta kan eventuellt vara ett enkelt misstag på porträttkonstnärens del. Det finns många porträtt där sitteren är uppskattat märkbart äldre (ibland yngre) än de faktiskt är när porträttet är målade. Det kan bero på att prinsen önskade det (vilket skulle ge honom ännu mer anledning att rippa det, han trodde att han aldrig skulle kunna leva upp till de förväntningar han skapade för sig själv när han beordrade porträtten att skildra honom i en sådan stilig, ädel, slående sätt) eller helt enkelt för att porträttisten inte var perfekt i hans hantverk och hade svårt att skildra ålder.

  Om du också försöker lista ut Chips ålder är det mycket möjligt att han är tio i slutet av historien. Det betyder att han var född människa strax innan stavningen gjordes. Detta förklarar varför han är så bekväm att vara lite teacup och nämner aldrig hur mycket han saknar att vara mänsklig, till skillnad från de vuxna tjänstemännen. I "Förtrollad jul" presenterar Adam och Belle Chip med en storybook, precis som den ena Lumiere presenterade Adam när han bara var ett år äldre än Chip. Kanske ser Adam detta som en mindre rättighet för Chip. Kanske Adam såg mer i Lumiers gåva än han släppte och det är därför han tycker att en storybook är en bra present för en pre-teen boy. Jag tror att tjänarna hade försökt att lugna Adam när han fann att hans föräldrar skulle spendera ännu en jul
  i Paris istället för hemma med honom. När ingen av dem lovade att de skulle se till att hans föräldrar skulle komma hem blev han envis och vägrade att visa någon tack för de gåvor som erbjöds honom. Han valde att agera som en bortskämd brat. Men det här är bara min åsikt; Prisets beteende är upp till tolkning.

  Oavsett vilken ålder prinsen var när han var förbannad, önskade animatörerna att han skulle vara 21 i slutet av historien. En av Disney-animatörerna beskrev odjuret som en vanlig 21-årig manlig osäker på sig själv, nervös för kärlek, och även med en antydan om barnslig oskuld - fångad i en hemsk formidabel form.

  P.S. Jag vet att det inte spelar någon roll om svaret på den här posten, men "Beauty and the Beast" släpptes inte 1994 (om du inte tänker på Broadway-leken). Det släpptes 1991, ett år innan jag föddes (förlåt, trodde jag bara skulle lägga till några extra trivia där). Så ja, jag är samma ålder som prins Adam när han är fri från hans förbannelse.

      
  svaret ges 07.05.2013 07:31
  2

  Nu är det här för dig. Lumiere säger verkligen 10 år men när han och cogsworth talar om Belle säger han också "Men rosen har redan börjat". Redan, som i det har varit så. Min teori var att han var 14 när förbannelsen hände. Om du tittar på den förtrollade julen, som är kanon av Disneys egna ord och tittar på scenen med Adams flashback, var han ung. Lätt en tonåring. Om han är 14 när förbannelsen hände har rosen blivit vild i 3 år eftersom den blommade tills han var 21, 7 år. Titta på filmen, säker på att rosen förlorade kronblad, men inte så snabbt, det är långsamt med att lätt kunna sträckas utöver vad som är normalt. Det är så jag ser matte och jag hoppas jag är minst boll-parkering där den är. Jag kunde gå så långt som 13 och lämna ett 2-årigt visningsgap men det är så långt som det är svårt att sträcka det.

      
  svaret ges 22.04.2013 06:56
  Senaste kommentarerna

  När var jag verkligen 13 år gammal? (Författaren som återfångar din berättelse med Dev, "Ann's Response" hjälper till att klargöra den!) Om du vill svara med en underbar recension, kanske här på Epic Citadel och i ELPRD, kan det hända att ditt kön har förändrats eller kanske inte och låt oss bara veta vad du tycker. Tack för att du läst! <| Endoftext |> ARNOLD GEMENSKAPSPOLITIK / Arnie S. Griego Herr Griego håller upp några biljetter från en 2007-anläggning på Mr. Lennox Theatre efter att ha brutit... Läs mer