How kan jag återställa ridged decking?

5

Mina svärföräldrar har ett däck ut på baksidan av huset. De är gamla och däcken har inte bibehållits om 10 år eller mer.

Många av brädorna har svartnat och är smidigt glatta om vädret är jämnt fuktigt. Dessutom känner flera av brädorna "svampiga" när de trätt på.

Finns det något jag kan göra för att återställa detta, för det första så att det är säkert att gå vidare, och för det andra så att det är bra att titta på.

Om "slipning" är en del av lösningen är också brädorna riddade, behöver du en specialslipare för räfflade brädor? (Brädorna är kantade som dessa ...)

Kommer de svampiga brädorna att bytas ut, eller kan de behandlas på något sätt?

P.S. Förlåt mig, men jag vet nästan ingenting om trä / trädgårdsarbete / DIY etc, men dessa jobb faller nu för mig.

UPDATE För att svara på några frågor. . .
Bilden är från en katalog, för att visa att brädorna är kantade.
Jag vet inte säkert, men skulle satsa på gården att däcken är trä.
Det kommer att vara helgen innan jag är ute igen, jag bestämmer materialet och tar bilder på däcket.
Jag ska också försöka komma in under den och se varifrån sponginess kommer från.

. . . och killar tack för svaren hittills, det här är verkligen alla raketvetenskap till mig.

    
uppsättning Binary Worrier 17.01.2012 15:40

1 svar

5

Jag skulle börja med LIGHT power-tvätt med tvättmedel, eller om du inte vill hyra en kraftbricka och behöver träna, använd en stiv borstbensborste för att skrubba ner däcken med tvättmedel. Det tar bort de svarta / slimiga grejerna och kommer troligen att lösa de flesta problemen med själva däcken. Slip inte riktigt in det med spänningsbrickan.

Det viktigaste du kommer att behöva ta reda på innan du kan ersätta delar av det är just vad materialet är. Har dina föräldrar byggt däcket eller var det där? Om du kan hitta gamla kvitton eller citat kan det berätta vad materialet är. Det kan också vara under garantin. De flesta av de tidiga kompositerna har en garanti på 15 eller 30 år, och om det bara är tio år gammal, kan de svampade tavlorna bytas ut av tillverkaren om de fortfarande är kvar. Svårt att berätta utan att ha en produkt- och tillverkarens namn.

Svårigheten att byta brädor i ett däck så här utan utsatta spikar är att du måste ta bort de flesta brädorna för att komma till den du behöver byta ut. Du börjar vid kanten och tar bort kretskortet, och sedan måste du ta bort hårdvaran som håller varje korg i tur och ordning för att kunna ta bort och släppa i en byte. Utbytet kommer inte att matcha, och i motsats till trä väder kompositerna inte snabbt till samma färg. Om pengarna finns där kan du bara överväga att ha hela däcket återställt, speciellt om dina föräldrar är äldre och huset kommer att säljas när de fortsätter i livet.

    
svaret ges 17.01.2012 18:21