Om inter-city och internationell busslinje i Europa

4

Jag planerar en månadslängd resa i mitten av juni till Europa; främst Italien, Schweiz, Frankrike och Spanien i den ordningen. Jag vill gärna veta om en buss som jag kan använda i ett land och att resa från ett land till ett annat.

Jag hittade detta passera som tillhandahålls av Eurolines, kan det användas inom ett land för t.ex. Rom till Florens ? Jag uppskattar verkligen om någon kan styra vilken busservice som finns i varje land och kan hjälpa till att resa från ett land till ett annat eller är det bättre att boka punkt till punktracket biljetter.

    
uppsättning baba.kabira 18.02.2013 19:27

7 svar

6

I västeuropa skulle de flesta vara överens om att tåget är ett bättre val än buss att resa runt.

Om du planerar att resa dit i 4 veckor kan jag bara rekommendera dig interrailen - länk (om du inte är europeisk om du tänker du måste gå till eurail länk ).

Jag har gjort det 4 gånger och blev aldrig besviken!

Njut av din resa i Europa! (se till att du besöker Lake Geneva;)))

    
svaret ges 19.02.2013 03:39
6

Enligt fliken Tidtabell på sidan du nämner finns ingen tjänst från Rom till Florens inkluderad i detta pass Detta innebär emellertid inte att det inte finns någon busservice alls mellan Rom och Florens. Eurolines Italy har regelbundna tjänster mellan dessa två städer.

De länder du nämner har utmärkta tågtjänster. Tåg är som regel en dyrare än bussar. De är vanligtvis bekvämare och snabbare. Observera att det här är trender och inga universella lagar. Tåg eller buss? Det beror på dig och vikten du ger till kriterier som pris, komfort och hastighet.

Eurolines-koncernen har det mest kompletta nätverket i Europa när det gäller busstjänster. Det finns dock andra fler lokaliserade / specialiserade företag. Hur får man reda på dem? Gör sökningar på internet, kolla på reseguider eller fråga exakta frågor på webbplatser som den här (t.ex. Vilka företag har bussar mellan Rom och Paris? Etc.). Jag tror att utanför Eurolines-nätverket finns det ingen central resurs på bussresor i Europa, till exempel det finns seat61.com från tågresor.

Kontrollera även om ett pass är värt pengarna. Du verkar ha en uppfattning om vart du vill åka. Kontrollera hur mycket det skulle kosta att köpa enskilda biljetter snarare än ett pass. Kombinera bussen med ett tåg i det här fallet. Om du planerar och bokar framåt kan du göra några bra erbjudanden. Pass är inte nödvändigtvis det billigaste alternativet. Du måste äta mycket kilometer för att göra dem lönsamma. Men de ger dig mer frihet. Det kan också vara värt lite pengar.

Det finns två extrema sätt att planera en resa. (1) Ta ett pass, se var det går att gå och planera din resa därefter. Eller köp ett pass, planera ingenting och låt dig driva längs de rutter som ingår i passet. (2) Gör en lista över platser du vill se och planera din resa i enlighet med detta. Köp individuella biljetter till tåg eller bussar, vad som passar dig bäst. Kombinera dem kanske med fler lokala pass.

Tveka inte att gräva den här sidan. Det har ett par frågor som kan vara relevanta för dig, t.ex. den här .

    
svaret ges 18.02.2013 23:09
3

Den stora operatören för internationell bussresa i Europa är, som du fann det, Eurolines .

Olyckligtvis är linjer med linjer inte så välorganiserade. När det gäller Frankrike finns det cirka två eller tre bussföretag i var och en av de 95 departementen , ingen gemensam databas för att hitta tidtabeller och företagswebbplatser mer eller mindre amatöriska. Om du är flytande i franska kan du google "buss < avgång > < destination >" och hoppas att den funna webbplatsen är uppdaterad. Vidare var det förra gången med kollektivtrafik ett monopol på det nationella järnvägsbolaget, så att inget korrekt nät har utvecklats, annat än Eurolines.

    
svaret ges 19.02.2013 10:49
3

Tänk på att bussen inte alltid är det billigaste sättet att resa genom dessa destinationer. Faktum är att vissa av dessa platser kan vara billigare att köpa inrikesflyg genom. Dubbel kontrollera att passet är värt det, eftersom 9 gånger av 10 turister köper ett buss / järnvägssort och inte prissätter att det är billigare att boka enskilda biljetter.

Njut av din resa!

    
svaret ges 20.02.2013 01:20
3

Du kan kolla Eurolines och Busabout för en buss Europa reser om du är i en budget. Mina släktingar reste nyligen dit men jag kommer ihåg att de har använt länk för deras resa.

    
svaret ges 17.05.2013 09:45
3

I många europeiska länder får privata bussoperatörer inte konkurrera med kollektivtrafiksystemet. Detta är fallet i Frankrike, Schweiz och Beneluxländerna. Det innebär att en bussoperatör som Eurolines inte kan transportera människor inom dessa länder, trots att bussarna kan ha flera stopp. I Tyskland har förbudet mot inrikesrutter nu för det mesta lyftats, men bussnätet är fortfarande i sin linda där. Så i de flesta fall för långväga är det järnväg.

I många länder integreras kollektivtrafiknätet, och bussar tjänar till att komplettera järnvägsnätet. Till exempel: I Schweiz hittar du sällan en busslinje som ligger parallellt med en järnvägslinje, och där en sådan linje finns kommer priset att vara detsamma. Du kan komma från Zürich flygplats med hjälp av ett IC-tåg, ett Suburban-tåg, ett spårvagn och även en buss, men du kommer att betala samma pris oavsett.

Så när man konfronteras med en situation där tåget från A till B uppfattas som dyrt, frågar många människor om en buss. I länder som Spanien eller Storbritannien fungerar det. Men i andra länder finns det inget alternativ.

Men många sätt att få minska kostnaderna för tågresor finns. Den så kallade "Eurail Pass" är dock inte en av dem. Vad jag alltid föreslår är att långa internationella tågresor är att boka på förhand (du kan få London - Basel för 59, - Euro till exempel) och för lokala resor bara för att köpa dem lokalt på plats. Det finns en hel del bra erbjudanden att få.

    
svaret ges 19.05.2013 11:22
2

För en tid sedan var min Paris / Nice tågbiljett 17 euro, bokad kanske 3 månader före min resa; bokade dagen innan resan, min väns biljett på samma tåg var 60 euro, så att boka ditt tågläge månader framåt kan få dig ett bättre pris.
Megabus (uk.megabus.com för Europa; us.megabus.com för USA) biljetter är mycket billigare än Eurolines biljetter och bussarna är nya, dubbeldäckare med WiFi.
De går inte överallt, men till exempel Amsterdam till London var 17,50 euro, och om du bokar mycket tidigt på Megabus kan du hitta biljetter till 1 euro för långa resor. Det kan hända att du måste utarbeta hur du kommer dit du vill åka, men Megabus är bra för Europas stora städer.

Jag vet inte hur är allostop.net, hitchhiking webbplats, är dessa dagar.

    
svaret ges 08.01.2016 22:38