Refundable flygbiljett i Malaysia Airlines?

5

I Malaysia Airlines vilken plan (mhbasic / mhsmart / mhflex) ger återbetalningsbar biljett?

    
uppsättning Dhinesh 26.08.2014 06:31

2 svar

6

Exakta regler kommer faktiskt att variera något beroende på stadspar. På webbsidan Malaysia Airlines, på sidan Granska din resplan och pris finns en liten länk överst för Visa prisregler . Du kan använda det för att kontrollera exakt vad reglerna skulle vara för en given biljett du tänkte köpa

Som en allmän regel är mhbasic den minst flexibla, då mhsmart, då mhflex.

Titta på en slumpmässig mhbasisk biljettpris, jag ser saker i prisreglerna som:

  • ändras när som helst - ladda gbp 100,00 för omfördelning / förnyelse
  • ändrar återbetalning av biljett - ombokning / omarbetning efter ticketing - ovanstående avgift plus prisskillnad
  • Biljetten kan inte återbetalas vid annullering / återbetalning

Så för den där kan du göra ändringar på det för en avgift på 100 kr plus eventuella extrakostnadskostnader vid ändringen, men du kan inte få några pengar tillbaka om du avbryter.

.

Sedan tittar på en slumpmässig mhflex-biljett, ser jag saker i prisreglerna som:

  • ändrar biljettutbetalning - ombokning / omplacering efter avkodning tillåten utan avgifter plus prisskillnad
  • Avbokningar tillåts för avbokning / återbetalning. administrativ avgift gäller.
  • efter avgång - avbokningar tillåtna för avbokning / återbetalning. notera - dra av den aktuella biljettprisen i samma eller högre rbd och avbokningsavgift - om något - och återbetala beloppet om något.

På den särskilda biljetten är mhflex-biljetten återbetalningsbar före avgång för en liten avgift, och efter avresa minskar kostnaden för en enkel väg för vad du redan har använt (vilket kan innebära att inget återbetalas)

.

Det finns inget universellt svar, det beror på stadsparen, men mhflex kommer sannolikt att vara den du behöver för full flexibilitet och nära återbetalningsbarhet. Kolla biljettreglerna för fullständiga detaljer / prata med ett resebyrå som kan förstå dem och förklara dem för dig!

    
svaret ges 26.08.2014 07:23
3

MH Basic skulle vara det billigaste av alla 3 priser. Det är icke-godkännbart, ej överlåtbart och återbetalas inte. Satsar är begränsade och är beroende av tillgängligheten hos den relevanta bokningsklassen. Eftersom det är det billigaste, blir det fyndet om du är helt säker på de datum du flyger eftersom du inte får ändra avresedatum till / från destinationer. Om du av någon anledning inte kan resa på dagen är hela biljetten borta. Ingenting kan göras om det.

MH Smart och MH Flex har nästan samma förutsättningar förutom att Flex är kort för flexibel vilket innebär att du kan göra mycket med biljetten. Du måste betala avgifter för ändringar av denna typ av biljett. Det är ungefär samma med Smart förutom att jag tycker att MH Flex du kan resa på kod delar flygbolag och betalar en skillnad om priset är högre. Du kan också välja dina platser gratis, vilket för MH smart, du måste betala en avgift. MH Smart är mitt mellan de två biljettpriserna, men är också begränsat men har flera alternativ öppna om du vill ändra datum som omfattas av kampanjperioden / typ av flygplan beroende på kontinenter, till skillnad från MH flex som inte har några begränsningar. MH flex på grund av dess flexibilitet är den dyrare av 3. Biljetten återbetalas med förbehåll för straffavgifter.

    
svaret ges 01.03.2016 09:52