Är det underlag som behövs i ett rum över ett garage?

3

Jag förstår att underlag under laminatgolv minskar ljudet mellan golv, dvs för rummet nedan. Finns det ett funktionellt syfte förutom att minska bruset i rummet nedan?

Jag installerar laminat i ett rum över ett garage, och jag är inte säker på om jag ska installera underlag i denna situation. Kommer det att göra golvet tystare i rummet själv, eller finns det en annan tvingande anledning att använda den?

Tack!

    
uppsättning jn29098 26.05.2012 19:40

2 svar

2

Ett flexibelt underlag komprimeras när det går på. Detta hjälper om ditt golv är lite ofullkomligt (det är) och folk går på tungan-och-spåranslutningarna (de vill). Den extra spänningen kan orsaka att kontakten slår av en av brädorna.

En mer övertygande orsak är att några små dips i golvet kommer att ge ett ljud som hörs varje gång du kliver på det och det slår på undervåningen tack vare din vikt.

Jag är inte medveten om några "allvarliga" anledningar att använda underlag (brandsäkerhet, struktur, etc). Om det är ditt hus och du inte vill lägga underlag, blir du inte den första husägaren att inte störa det och jag tvivlar på att du kommer att få problem.

Jag fann emellertid alltid att en rulle Tuck Tape och ett par rullar skumunderlag var ganska obetydlig jämfört med kostnaden för golvet själv, och installationens lätthet och snabbhet var inte heller ett allvarligt problem.

    
svaret ges 29.05.2012 07:06
1

Underlaget för laminat är en ångspärr, det ska inte minska bruset.

Kontrollera produktrekommendationerna för ditt laminat för att se vilken typ av vapporbarriär du behöver på ett golv.

    
svaret ges 28.06.2012 12:16