Clarification of Raise Dead

6

Höj döden börjar så här:

To perform the Raise Dead ritual, you must have a part of the corpse of a creature that died no more than 30 days ago.

Det säger ett par andra saker, och säger då följande:

The subject is freed of any temporary conditions suffered at death, but permanent conditions remain

Så, min fråga är: kan du använda döda på någon del av människans kropp och få hela personen (dvs. hela kroppen) tillbaka till livet? Om en person hade sina benen rippade av före eller efter att de dog, skulle deras ben komma tillbaka?

    
uppsättning DForck42 25.08.2011 21:44

2 svar

9

Det här är helt, helt helt upp till GM.

Jag säger det mycket eftertryckligt för att, så vitt jag vet, det inte finns något sådant som kroppslig uppdelning i reglerna. Så du, eller din GM, kommer att behöva ta reda på om det är permanent eller tillfälligt, och agera därefter.

Min bästa gissning: att vara kroppsligt dismembered är ett permanent tillstånd. Som sådan skulle jag tro att Raise Dead inte skulle fixa det. Om jag var GM skulle jag förmodligen tillåta spelarna att kombinera Raise Dead med Remove Affliction (som tar bort permanenta förhållanden) i en gjutning med den kombinerade rituella komponentkostnaden och att resultatet är att målets kropp är helt efteråt oavsett någon tidigare skada som gick utöver bara HP.

Men om Remove Affliction inte existerade skulle jag bara säga att Raise Dead helt återställde kroppen ändå, för det är bara inte kul för en spelare att vandra runt utan ben.

EDIT: För att svara på din första fråga bör du kunna använda Raise Dead på allt som var en del av liket, och med RAW-reglerna får du hela kroppen igen, även om du började med några slumpmässiga hår som du slet av datorns huvud efter att han dog. Det är upp till din grupp och din GM att ta reda på om du vill skapa och använda mer detaljerade regler.

    
svaret ges 26.08.2011 04:16
5

Vi har alltid tolkat detta för att betyda att permanenta förhållanden som inträffar innan döden förblir, medan de som inträffar efter återställs. Benen förlorade före döden förloras fortfarande, medan de som förloras till vargar efteråt, regenereras.

Så länge som en tillräckligt stor identifierbar del av varelsen fortfarande finns kvar (lika mycket som ett hårlås), kommer spelet att fungera.

Tekniskt är detta enligt ditt eget gottfinnande. Om du vill göra saker enkelt, antar du bara att saker fungerar med den lägsta delen av kroppsdelen som finns tillgänglig. Annars, gör dina spelare hoppa genom hoops. Kanske måste de saknade kroppsdelarna rekonstrueras från magiska material innan stavningen kommer att slutföras. Eller stavningen återuppbygger kroppen, men den är fortfarande svag tills ytterligare magi utförs för att läka den. Etc ... etc ...

    
svaret ges 25.08.2011 22:07