Barnbok med "kvadratiska trianglar" parallellt universum?

12

På 1960-talet läste jag boken - en äldre barnbok, tror jag - som jag älskade, och minns fortfarande, ungefär. Jag har ingen aning om vad titeln är eller vem författaren är, och jag undrar om någon vet den här:

Forskare hade uppfunnit en enhet som de inte helt förstod, och som hade förbryllande effekter. Till exempel, när en penna sattes in i maskinen, försvann den och återuppträdde inuti: Ledningen var på utsidan. När människor gick in i maskinen kom de tillbaka döda och dött av skräck. Slutligen skickade de en mycket öppet person in i maskinen. Hon var en konstnär, tror jag. Hon kunde återvända till liv och beskrev ett alternativt univers där geometrin var väldigt annorlunda. Jag minns tydligt att det var förmodligen fyrkantiga trianglar eller fyrsidiga trianglar - eller var det tvåsidiga rutor? (Detta är förstås ett bokstavligt motsägelsefullt påstående, men jag såg inte saken så tydligt då.)

Tack!

    
uppsättning Mars 23.03.2013 06:27

1 svar

13

Det här låter mycket som romanen "High Threshold" (publicerad i problemet i mars 1951 av Häpnadsväckande ) och " Universum Mellan "(publicerad i september 1951-frågan om Häpnadsväckande ) av Alan E. Nourse .

Dessa kombinerade / utvidgades senare till en roman som heter "Universum Mellan" av Alan E. Nourse 1965.

Här är några ytterligare länkar jag hittade ( 1 , 2 , 3 ) med olika omslag och ytterligare beskrivning om storylinen. Kanske kan dessa hjälpa till att joga ett minne.

    
svaret ges 23.03.2013 15:11