How gör jag en bordslåda barnsäker?

0

Jag vill bygga en låda i ett bord som hålls stängd av ett osynligt lås (troligen magnetiskt).

Lådans framsida skulle ha två små hål i den.

Handtaget för lådan skulle passa in i de två hålen, när du sätter i handtaget släpper det effektivt låset så att du kan öppna lådan genom att dra på handtaget som bara sitter i.

Eventuella idéer?

    
uppsättning Niall C. 02.03.2015 20:20

3 svar

2

Jo, det är inte elektroteknik bara för att det är magneter. Jag antar att en aktiv version kan göras, men det här alternativet är:

Det verkar inte vara tillgängligt för köp , men det gör det inte " Det ser inte svårt att bygga.

    
svaret ges 02.03.2015 20:40
1

Lee Valley Tools Hemlig magnetisk dörrlås är tillgänglig online och säljer för ca Can $ 9.00. Bilden kan dock ge dig idéer om var annat det kan vara tillgängligt.

Lee Valley Tools levererar över hela världen om du vill köpa dem. FWIW - Jag tycker mycket om det företaget - de säljer mycket snygga saker till premiumpriser, men allt de säljer är toppklass. De står också bakom de produkter som de säljer och är mycket lätta att hantera om du borde ha problem.

    
svaret ges 02.03.2015 21:12
0

Svara på den ursprungliga frågan: Hylsan svaret en låssmed skulle ge dig är förmodligen en elektrisk strejk eller elektrisk dödbolt av samma slag som används på dörrarna.

En tillverkare skulle förmodligen föreslå att bara använda en fjäderbelastad solenoid direkt som spärren. (Det är vad som händer inom elstoppet, men med en del mekanik kring det för styrka och tillförlitlighet.)

Om du vill styra detta från elektronik snarare än enkla växlar, behöver du en drivkrets som är lämplig för solenoiden. (Relä eller motsvarande plus några komponenter för att göra det vänligt för transistorerna.)

... Jag rekommenderar också Tot Tot Locks (för närvarande säljs av Safety 1st, tror jag). Det är en magnetstyrd spärr, som säljs för barnsäkert, men som också är användbart för andra ändamål. Det är bara plast så det kan tvingas men det är tillräckligt starkt för att hålla barnen ut tills de är gamla nog för att förstå magneter och action-at-a-distance och tillräckligt starka för att utgöra ett mycket starkt förslag till dina nosy släktingar att de ska inte öppna detta skåp eller lådan.

Jag gav dem ut som baby shower-presentationer en stund, efter att ha kunnat hämta ett fall under grossistpriset. Universell reaktion var att dessa var den enda spärren som höll upp till bestämda och smarta småbarn. )

Ingen anslutning till produkten, bara en glad användare.

    
svaret ges 09.03.2015 22:57