how gör jag en vanlig choklad sirap bli solid?

1

Jag använder Santa Cruz ORGANIC Mint Chocolate-smaksatt sirap och lägger den i en iskaka med 1 hallon med var och en och jag lägger den i frysen och lite senare tog jag det ut och det var en pasta. Vet du hur jag kunde ändra det?

    
uppsättning hello 19.11.2016 02:29

2 svar

1

Du måste få det ganska kallt för att få det att frysa. På grund av fryspunktsdepression kommer allt upplöst socker i den sirapen att ge det en fryspunkt som ligger långt under 32F . Det finns en mängd olika fryspunktsräknare tillgängliga online, varav de flesta förmodligen kräver mer kemisk kunskap om lösningen som finns tillgänglig. Jag kan hitta en källa som hävdar att den enkla sirapen fryser omkring 18F.

    
svaret ges 19.11.2016 05:04
1

Allt har sin egen textur när det är fryst fast. En kula av gummi känns aldrig som en järnboll, trots att de båda är i fast fas. På samma sätt, om det du föreställer är samma textur som fruset vatten, kommer det inte att hända med din sirap.

Om vad du har är en "pasta" i Nutella-liknande mening, är din sirap en amorft fast substans (det här är inte fallet för ren sockersirap, men din har förmodligen mycket saker tillagt, jag skulle inte bli förvånad om det också har tandkött). Det bästa du kan göra är att hålla det längre i frysen (prova minst 24 timmar) och med lite lycka får du en mycket svår pasta som liknar fruset smör (men inte till fruset vatten). Det finns ingen garanti dock, eftersom blandningen du har kan råka vara mjuk vid temperaturer lägre än vad du får i din frys.

Om du vill ha annan textur, måste du frysa något annat.

    
svaret ges 19.11.2016 12:23