Var Mundungus Fletcher en full medlem av ordern?

3

Dödsätare har fulla medlemmar (de med mörkmarken) och dotterbolag (Fenrir Greyback, Scabior etc) - är det samma för Ordern?

Jag undrar om Mundungus "Dung" Fletcher verkligen var en del av Phoenix-ordningen, eller om han var mer av en affiliate. Å ena sidan, i Dödlig Hallows , lär vi oss att Dumbledore instruerade Snape att plantera idén om de Seven Potters med Mundungus med en Confundus Charm, och Ordern använde sedan idén. Dessutom är Dung betrodda att se över Harry i Phoenix-ordningen , en uppgift som han misslyckas med dåligt, eftersom Dementor-attackerna på Harry och Dudley uppträder när Dung har avstått från sin post på Privet Drive till gå och se om några stulna cauldroner. Han är betrodd nog för Ordern att låta honom gå in i nr 12 Grimmauld och att veta att det är högkvarteret för Phoenix-ordningen.

Å andra sidan är Dung en smygstjuv som rensar ut nr. 12 Grimmauld och slutar att vara ansvarig för att Slytherin-locket Horcrux kommer till Dolores Umbridge och överger Mad-Eye Moody i Slaget vid de sju pottarna i Deathly Hallows , under vilken Moody dödas. Vi vet inte vad som skulle hända om Dung inte hade försvunnit från Moodys sida, men om han hade fastnat, det är möjligt han kunde ha blockerat en förbannelse eller bedövad Death Eater före Death Eater kan döda Moody.

Finns det någon kanon eller ett citat från J.K. Rowling, som verifierar om Mundungus Fletcher var en full medlem av Phoenix-ordningen?

Snälla, inga HP Wikia eller Wiki svar.

    
uppsättning Slytherincess 05.05.2012 03:20

1 svar

6

Jag tror att din fråga redan innehåller svaret. Mundungus var föremål för den största hemligheten i den stora ordern (12 Grimmauld) och alla negativ du listade härrör från hans val / beteende och INTE från någon skillnad i en position inom den ordning han höll. Så det ser ut att han var en full medlem. Som ett extra bevis är han en av de första människorna Dumbledore underrättad när han lärde sig om Voldemorts återkomst i slutet av GoF.

P.S. Sammanfattningsvis verkar det inte som att Ordern är en rankad hierarkisk organisation på samma nivå som DE - det är mer av en mob lös platt konglomerat. Du är antingen medlem av Ordern eller inte.

Det finns emellertid inte personer som är formellt i ordningen som är allierade / hjälpande (t ex civila / underåriga som Molly Weasley under första kriget och Hermione / Ron under andra kriget). De anslutna civilierna verkar dock vara mer definierade genom att delta i verksamheten än någon hierarki - t.ex. Molly var födelse och väckte Weasleybarnen under första kriget och var därför inte en aktiv medlem, inte för någon brist på förtroende / status.

    
svaret ges 05.05.2012 06:51